Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024, 2:51:30 πμ
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2007 07:21

Γυμνάσιο Ευρωπού : Οι «Ευρωποδηλάτες» βολτάρουν στην Ελλάδα


Η οικολογική εργασία των μαθητών έγινε από τους ίδιους ένα υπέροχο παραμύθι, το οποίο η ΚΕΔΚΕ ανέλαβε να το τυπώσει σε ένα υπέροχο πολυσέλιδο φυλλάδιο και το μοιράζει σε όλη τη χώρα, σκορπώντας την αισιοδοξία των νέων ανθρώπων για το δικό τους μέλλον.
Οι μαθήτριες Ιωάννα Καφετζή, Ελευθερία Κασικτσή, Αναστασία Μπούρα, Ευθυμία Σπυρίδου, Σμαραγδία Σπυρίδου και Τριανταφυλλιά Τσακίρη, έγραψαν μια διασκευή του μύθου «Ο λαγός και η χελώνα», την εικονογράφηση του οποίου ανέλαβε ο Πέτρος Αθανασίου και την έκδοση η ΚΕΔΚΕ, στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης.

Συγχαρητήρια Επιστολή
Δημάρχου
Ευρωπού
Ο Δήμαρχος Ευρωπού Ευθύμιος Κουρτζανίδης απέστειλε την ακόλουθη συγχαρητήρια επιστολή στους μαθητές:
«Σε καιρούς άνυδρους πνευματικά, αποτελείτε όαση ελπίδας και σηματοδοτείτε την κατεύθυνση των προσπαθειών μας. Έχετε τοποθετήσει τον πήχη του άλματος, που επιβάλλεται να υπερβούμε όλοι μας, πολύ ψηλά. Γι’ άλλη μια φορά μάς έχετε εκπλήξει ευχάριστα και κάνατε γνωστό το Δήμο μας σε όλη την Ελλάδα. Δώσατε το μήνυμα της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος, με τον πιο όμορφο και απλό τρόπο, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Το «παραμύθι» σας αποτελεί πλέον, κατάθεση πνευματική και πρόταση οικολογικής προσέγγισης στο δυσκολότερο πρόβλημα του αιώνα μα, που καλούμαστε χωρίς καμιά καθυστέρηση να επιλύσουμε.
Ισχυροποιήσατε το μήνυμα πως οι νέοι είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και ας πιστέψουμε πως οι μεγαλύτεροι θα ευαισθητοποιηθούν από την προσπάθειά σας, για την ανάπτυξη προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Εύχομαι να συνεχιστεί αυτή η διάθεση και σας παρακαλώ να με θεωρείτε αρωγό και συμπαραστάτη σε κάθε αντίστοιχη μελλοντική σας προσπάθεια.
Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και η οικολογική διάσταση σε κάθε ενέργειά μας είναι πλέον όροι επιβίωσης».