Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 7:21:25 μμ
Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010 14:36

H Eπιμορφωτική συνεχίζει σταθερά την επιτυχημένη επιμόρφωση της τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου

epimorfotiki


Η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Ε.Π.Ε., στα πλαίσια των Προγραμμάτων Συνεχιζόμενης Κατάρτισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Κύπρου, υλοποίησε ακόμη δύο σεμινάρια με τίτλο «Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας. Διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων» διάρκειας  40 ωρών  το καθένα. Στο πρώτο συμμετείχαν Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων του Συμπλέγματος Σκυβάλων Λυθροδόντα (Νότια Λευκωσία), ενώ στο δεύτερο  Μέλη των 9 Κοινοτικών Συμβουλίων του Οργανισμού Ανάπτυξης Ταμασσού.
Το Σύμπλεγμα Σκυβάλων Λυθροδόντα επισκέφτηκε τις περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα) και ενημερώθηκε στους κατά τόπους Δήμους για τα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων που ακολουθούνται, για τα αντίστοιχα αναπτυξιακά έργα που έχουν υλοποιηθεί και για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολικό πάρκο Ροδόπης).
Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Ταμασσού επισκέφθηκε επιχειρήσεις στις περιοχές της Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κιλκίς), μεταξύ των οποίων το Περιβαλλοντικό Πάρκο Θέρμης, την εταιρεία Διαχείρισης Απορριμμάτων Δυτικής Μακεδονίας (ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. Α.Ε.), τον Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων Κιλκίς (βιολογικός καθαρισμός), τον Χ.Υ.Τ.Α. Κιλκίς, το αιολικό πάρκο Δοϊράνης, καθώς και φωτοβολταϊκά πάρκα στο Νομό Κιλκίς.
Παράλληλα, υπήρξε εκτεταμένη ενημέρωση για την λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον ρόλο της στην τοπική κοινωνία αλλά και τις επερχόμενες αλλαγές του Ν/Σ «Καλλικράτης».
Το επόμενο σεμινάριο για την Τ.Α. της Κύπρου είναι προγραμματισμένο για το τέλος Ιουνίου, ενώ  έχουν δρομολογηθεί άλλα 5 σχετικά σεμινάρια για το φθινόπωρο του 2010 και την άνοιξη του 2011.