Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 11:19:28 πμ
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2008 07:02

Η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς πάει Θεσσαλονίκη για Παραμεθόριο

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Ν. Κιλκίς, στα πλαίσια της πανελλαδικής στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, και να πλαισιώσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «ένταξη του Ν. Κιλκίς στις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. στη Θεσ/νίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).


«Οι εργαζόμενοι και όλος ο ελληνικός λαός, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ Κιλκίς, βιώνει καθημερινά την υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου, την μείωση του εισοδήματος, την ακρίβεια, την υποβάθμιση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών που ιδιωτικοποιούνται και εμπορευματοποιούνται, την  ακρίβεια, την αισχροκέρδεια, την λιτότητα, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τις φορολογικές αδικίες, την εκποίηση της Δημόσιας περιουσίας.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α. βιώνουν άμεσα και με τραγικό τρόπο τις επιπτώσεις των κυβερνητικών αντιασφαλιστικών επιλογών, όπως έχουν εφαρμοστεί διαχρονικά αλλά και πρόσφατα με τις υποχρεωτικές ενοποιήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ταμεία τόσο με την καταβολή του εφάπαξ όσο και με την υγειονομική περίθαλψη.
Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση διότι πληρώνουν κανονικά τις εισφορές και τη συμμετοχή τους.
Η ευθύνη βρίσκεται σ’ αυτούς που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει τα Ταμεία στο σημερινό αδιέξοδο.
- Εκατοντάδες εκατομμύρια εξαφανίστηκαν από το ΤΠΔΥ, από την καταλήστευση των αποθεματικών του.
- 1.300.000.000 με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου του Ταμείου είναι οι επιβαρύνσεις που αποφάσισαν οι κυβερνήσεις σε βάρος του στα πλαίσια των κοινωνικών πολιτικών.
-  Δισεκατομμύρια οι επιπτώσεις στα Ταμεία από την αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία-συνταξιούχων, εξ αιτίας των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, του έμμεσου εξαναγκασμού σε παραίτηση πολλών υπαλλήλων.
-  Εκατοντάδες εκατομμύρια έχουν χαθεί από το τζογάρισμα της περιουσίας και την εκμετάλλευση επί χρόνια των αποθεματικών από τις Τράπεζες.
Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε:
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις       καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο.
-  Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1350 _ κατώτερο βασικό μισθό.
-  Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
-  Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων.
- Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ν. Κιλκίς και τα Α/θμια Σωματεία των Δ.Υ., ΝΠΔΔ και ΟΤΑ του Ν. Κιλκίς, διαπιστώνοντας ότι συνεχίζεται ο εμπαιγμός του Ν. Κιλκίς για την ένταξή του στις παραμεθόριες περιοχές, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από την κατάθεση του κοινού αιτήματος των τεσσάρων νομών για ένταξη στις παραμεθόριες περιοχές, ( 1-12-2006 ), στη διάρκεια των οποίων χαρακτηρίσθηκαν ως παραμεθόριες περιοχές οι νομοί Πέλλας, Σερρών και Δράμας, και ένας χρόνος από τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών στη Βουλή, ότι θα ενταχθεί και ο Ν. Κιλκίς για να αρθεί η αδικία που έγινε, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «ένταξη του Ν. Κιλκίς στις ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ», την ίδια ημέρα στις 3:30 μ.μ. στη Θεσ/νίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρευρίσκεται ο Υπουργός Εσωτερικών στο Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.).
Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Η ένταξη του Ν. Κιλκίς στις παραμεθόριες περιοχές είναι και για την Κυβέρνηση και για την  ΑΔΕΔΥ  μονόδρομος».
Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ – Ν. Κιλκίς, καλεί όλους τους εργαζόμενους, όλους τους πολίτες του νομού να δώσουν δυναμικά το παρόν στον αγώνα.
Λεωφορεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ- Ν. Κιλκίς, για τη Θεσ/νίκη θα ξεκινήσουν :
Από το Κιλκίς :  στις 2:30 μ.μ. από την Πλατεία Ειρήνης.
Από την Γουμένισσα:  στις 2:00 μ.μ.
Από το Πολύκαστρο :  στις 2:30 μ.μ.