Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 4:08:17 πμ
Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009 14:52

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Μακεδονικού Δροσάτου στο τουρνουά Ναυπλίου


Ένα τριήμερο πλούσιο σε αγωνιστικές αλλά και πολιτιστικές εμπειρίες για τους μικρούς  αθλητές, τους γονείς τους, φίλους του συλλόγου αλλά και για τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους εκπαιδευτές - προπονητές που συνόδευσαν τις αποστολές των δύο τμημάτων.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα:
Στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις οι ομάδες του Μακεδονικού διέπρεψαν εισπράττοντας επανειλημμένως παρατεταμένα χειροκροτήματα και επευφημίες από τους συγκεντρωμένους φιλάθλους στο γήπεδο του Δρεπάνου όπου έλαβαν χώρα οι  τέσσερις συνολικά αναμετρήσεις, δύο για κάθε ηλικιακή κατηγορία.


Τζούνιορ
Νωρίς το πρωί του Σαββάτου αγωνίστηκε η μικρή ομάδα που αποτελούνταν από ποδοσφαιριστές γεννημένους τα έτη 1998 και 1999 σημειώνοντας αρχικά μια ισοπαλία αντιμετωπίζοντας την ομάδα του Ναυπλίου 98 με σκορ 2:2 και μια εύκολη νίκη επί του Αστέρα Δρεπάνου με σκορ 4:1 κατακτώντας στον τελικό απολογισμό την 1η θέση στην μεταξύ τριών ομάδων.

Προπαιδικό
Το απόγευμα της ίδιας μέρας διεξήχθησαν οι δύο αγώνες των προπαίδων, ποδοσφαιριστών γεννηθέντων ετών 1996 και 1997. Στον πρώτο αγώνα υπερίσχυσε η ομάδα του Δροσάτου επικρατώντας λίγο πριν την εκπνοή του αγώνα με 1:0 επί της ομάδας του Αστέρα Δρεπάνου.
Στον δεύτερο καθοριστικό αγώνα που έκρινε και τον νικητή της ποδοσφαιρικής αυτής γιορτής και ενώ η ομάδα παρουσίασε τα ίδια ποιοτικά στοιχεία με τον πρώτο αγώνα, υποχρεώθηκε σε υποταγή κυρίως λόγω των φυσικών ικανοτήτων, σωματικών συγκριτικά ανεπτυγμένων αισθητά  ικανοτήτων της ομάδας του Ναυπλίου 98, η οποία υπερίσχυσε κυρίως στο ψηλό παιχνίδι και τις στημένες φάσεις. Από αυτήν την εξέλιξη ο Μακεδονικός στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης δέχθηκε και τα τρία τέρματα καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Η τεχνική δεξιότητα και κατάρτιση, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία και η υποδειγματική συνεννόηση των ποδοσφαιριστών μεταξύ τους, των ιδίων με το προπονητικό Team και τέλος του Team αυτού με το Διοικητικό συμβούλιο  καθώς και το αγωνιστικό πνεύμα και η αυτοπειθαρχία που υπέδειξαν παρ΄ όλο το νεαρό της ηλικίας τους καθ’ όλη την διάρκεια  των αγώνων, ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία των προσπαθειών τους.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο αγωνιστικό μέρος, μιας και η Ακαδημία αυτή ως γνωστό είναι νεοσύστατη.

Πολιτιστικό μέρος
Πραγματοποιήθηκε αναγνωριστική διαδρομή της πόλης του Ναυπλίου με το τραινάκι ενώ ακολούθησαν επισκέψεις σε μνημεία και τόπους ιστορικού κυρίως περιεχομένου, στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, όπως: Το Μπούρτζι, Παλαμήδι, Οι ανδριάντες φημισμένων αγωνιστών της επανάστασης του 1821, ιστορικές εκκλησίες όπως αυτή του Αγίου Σπυρίδων και τον αύλειο χώρο στον οποίο πραγματοποιήθηκε η δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας του Ιωάννη Καποδιστρία, Μουσεία, ιστορικοί χώροι κ.α. Ακολούθησε βόλτα στην παλιά πόλη, επίσκεψη σε χαρακτηριστικά για την αισθητική τους μαγαζάκια της περιοχής για αγορά αναμνηστικών.
Το πολιτισμικό μέρος της εκδρομής έκλεισε με την επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με την χαρακτηριστική ακουστική και αισθητικής του χώρου αυτού.
Ήταν η πρώτη σε τέτοιο βαθμό αγωνιστική έξοδο σύσσωμων των αγωνιστικών τμημάτων υποδομής.  Ο ενθουσιασμός και η επιτυχία αυτής της επιτυχημένης διοργάνωσης αφήνει μεγάλες προσδοκίες για την καθιέρωση και επανάληψη μελλοντικά παρόμοιων παραγωγικών δραστηριοτήτων.