Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024, 7:55:01 μμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:15

Η ΑΝ.ΚΙ θα παραμείνει φερέγγυος φορέας, ωφέλιμος στο Ν. Κιλκίς

Από το δ.σ. της ΑΝ.ΚΙ εκδόθηκε ανακοίνωση - απάντηση στις καταγγελίες της μειοψηφίας αναφορικά με τη συγκρότηση του προεδρείου. Εντύπωση προκαλεί ότι η διοικούσα ομάδα της ΑΝ.ΚΙ αποφεύγει να λάβει θέση ή να απαντήσει σε ανάλογες ή και βαρύτερες καταγγελίες που προέβη σε βάρος της με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης.


Ιδού η ανακοίνωση:
Κατά τις εκλογές της 27ης Ιουνίου 2009 για την ανάδειξη νέου εννεαμελούς διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής Κιλκίς Α.Ε. εξελέγησαν οι κ.κ. Ανθρακίδης Χρήστος, Αργυρόπουλος Σάββας, Ζουρναντζίδης Παναγιώτης, Κουρτσανίδης Ευθύμιος, Πασσαλίδης Παύλος του Δημητρίου, Πασσαλίδης Παύλος του Ευαγγέλου, Σπίγκος Χρήστος, Συμεωνίδου Σόνια, Τονικίδης Παύλος. Μετά την 13η Ιουλίου 2009 ημερομηνία συγκρότησης σε σώμα τέσσερις εξ’ αυτών άμεσα και εν θερμώ προέβησαν σε δημοσίευμα-καταγγελία στον τοπικό τύπο με μια σειρά άδικων και απαράδεκτων χαρακτηρισμών του τύπου «δημιουργία θέσεων και οφιτσίων», «αφελείς πολιτικοί ελιγμοί», «ματαιόδοξες φιλοδοξίες», «ενδοκομματικές ισορροπίες», «διαμοιρασμό ιματίων», κ.α.
Ευθαρσώς και έχοντας συναίσθηση του κύρους και της πορείας της Αναπτυξιακής Κιλκίς δηλώνουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Υπήρξε οικιοθελής αποχώρηση του Παύλου Πασσαλίδη από τα αξιώματα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου που επί δεκαοκταετία κατείχε και κατά συνέπεια θα προέκυπτε νέο διοικητικό σχήμα ανταποκρινόμενο μάλιστα στις επιταγές της νέας προγραμματικής περιόδου 2007-2013, το οποίο αποδέχτηκαν οι κ.κ. Αργυρόπουλος Σάββας, Ζουρναντζίδης Παναγιώτης, Πασσαλίδης Παύλος του Δημητρίου, Πασσαλίδης Παύλος του Ευαγγέλου, κα. Συμεωνίδου Σόνια.
Μάλιστα σεβόμενοι την παράδοση της εταιρείας προτείναμε τις θέσεις του αντιπροέδρου και γραμματέα της ΑΝΚΙ στους υπόλοιπους τέσσερις, αλλά αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Εμείς δείξαμε τον απαιτούμενο πολιτικό σεβασμό, κάτι που δεν υπήρξε από την άλλη πλευρά.
Το νέο διοικητικό σχήμα εξάλλου, δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο στην πρακτική των Αναπτυξιακών εταιρειών της χώρας. Απλά διαχωρίστηκαν τα αξιώματα του προέδρου από του διευθύνοντα συμβούλου, κάτι που κατά το παρελθόν εζητείτο επίμονα και παράλληλα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, ορίσθηκε και Γενικός Διευθυντής όπως προβλέπει το καταστατικό της εταιρείας.
Επειδή πολύς και σκόπιμος θόρυβος έγινε για τις έμμισθες θέσεις, κάνουμε γνωστό ότι αυτή είναι μία και μόνο, και αντιστοιχεί στη θέση του Γενικού Διευθυντή. Είναι μάλιστα η αμοιβή αυτή μέσα από πρόγραμμα προκειμένου να μην επιβαρύνεται η εταιρεία. Από την 13η Ιουλίου 2009 όλα τα εκλεγμένα μέλη ήταν πλήρως ενημερωμένα για όλα τα παραπάνω αλλά παρόλα αυτά η πλευρά των τεσσάρων κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να επηρεάσει αρνητικά την κοινή γνώμη εις βάρος των υπολοίπων πέντε μελών.
Όμως το κύρος την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια της ΑΝ.ΚΙ δεν έχει κανείς το δικαίωμα, ούτε μπορεί να τη διασαλεύσει. Υπάρχουν γερά θεμέλια με διαχρονικές αξίες γιατί έτσι αρμόζει σε μια σοβαρή και πανελλήνιας εμβέλειας εταιρεία όπως είναι η ΑΝ.ΚΙ. Έχοντας αυτό σαν γνώμονα πορευόμαστε επί δεκαοκτώ χρόνια και έτσι θα πορευτούμε στο μέλλον γιατί προέχει η διασφάλιση της μέγιστης ωφέλειας για το κοινωνικό σύνολο, τα φυσικά πρόσωπα, τους φορείς του τόπου μας.
Η ΑΝ.ΚΙ είναι ένας αξιόπιστος φορέας υλοποίησης κοινοτικών προγραμμάτων. Αυτό κατακτήθηκε, εμπεδώθηκε με τη σκληρή δουλειά των συνεργατών με την καθοδήγηση όλων των Δ.Σ. μέχρι σήμερα και φυσικά την στήριξη των μετόχων.
Ως προστιθέμενη αξία όμως προέκυψε γνώση και εμπειρία ιδιαίτερα χρήσιμη για την τρέχουσα περίοδο την οποία οφείλουμε οι πάντες να διασφαλίζουμε και να αξιοποιήσουμε με ποιότητα και αποτελεσματικότητα.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας, με ψυχραιμία, ευπρέπεια, ευθύνη και ένα μόνο στόχο: την ανοδική πορεία της ΑΝ.ΚΙ σε ένα πλήρως ανταγωνιστικό πεδίο τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε ενότητα και σύγκλιση απόψεων και μόνο. Ανούσιες αντιπαραθέσεις δεν ωφελούν. Είναι ίσως για άλλους χώρους, όχι για την ΑΝ.ΚΙ.