Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:53:20 μμ
Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2009 04:26

Η Ασφάλεια «τσάκωσε» τον ένα από τους ληστές στο μίνι μάρκετ

Ήταν το πρώτο κρούσμα ληστείας από κουκουλοφόρους σε κατάστημα εν λειτουργία στο Κιλκίς, μετά τη «μόδα» που ξέσπασε από τις αρχές του έτους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δυο άτομα με καλυμμένα πρόσωπα μπήκαν σε μίνι μάρκετ του Κιλκίς , στη συμβολή των οδών Πολυτεχνείου και Μανωλάκη, και με την απειλή όπλου ζήτησαν και πήραν 400 ευρώ από το ταμείο της  ιδιοκτήτριας. Η ληστεία διάρκεσε ελάχιστα δευτερόλεπτα και έγινε στις 22 Απριλίου, περί τις 10,30 το βράδυ.


Η αστυνομία παρότι επενέβη τότε ταχύτατα δεν πρόφτασε τους δράστες, αλλά η έρευνα που ακολούθησε απέδωσε καρπούς και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.
Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου όμως στο Κιλκίς αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς συνέλαβαν ημεδαπό, ετών 28, εναντίον του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Κιλκίς για την υπόθεση της ληστείας.
Αναμφίβολα μια επιτυχία της Ασφάλειας καθώς, πέραν της εφαρμογής του νόμου είναι θετικό ότι παρόμοιες εκτροπές σε βαριά εγκληματικότητα αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με τη σύλληψη όσων ενέχονται, λειτουργώντας αποτρεπτικά σε επίδοξους μιμητές.