Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, 8:35:58 πμ
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010 10:47

Η βασιλόπιτα της Επιτροπής ΕΕΣ Γουμένισσας

Εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας πραγματοποίησε η Περιφερειακή Επιτροπή Γουμένισσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Σάββατο 9-1-2010, ώρα 6μμ, στο Κέντρο Νεότητας της πόλης. Ήταν ωραία, άρτια οργανωμένη και με πλούσιο πρόγραμμα. Στην κατάμεστη αίθουσα προβλήθηκε αρχικά, μικρής διάρκειας βίντεο σχετικό με το νόημα και την προσφορά του εθελοντισμού.


Ακολούθησε προσφώνηση των καλεσμένων από τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Ίντο, ευχές για ευλογημένο, ειρηνικό, δημιουργικό νέο έτος και ευχαριστίες σε όλους όσους στηρίζουν το έργο του ΕΕΣ. Ο ταμίας Ιωάννης Μοματάντσης παρουσίασε τον απολογισμό της Επιτροπής και ακολούθησε η ευλογία της βασιλόπιτας από το Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγίας Γουμενίσσης, Αρχιμανδρίτη π. Αγαθάγγελο και τον ιερέα π. Χρήστο Μαυραντώνη. Ο Καθηγούμενος έδωσε τις ευχές του και χαιρετισμούς απηύθυναν η αντιδήμαρχος Αφροδίτη Τζιάνα – Περπερίδου, εκ μέρους του Δήμου, ο διευθυντής της  Νομαρχίας Δημήτριος Μακρής και ο τέως υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης.
Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με έντεχνα και κλασικά μουσικά κομμάτια με τον Αντώνη Λιτητάρη στο πιάνο, μαθητή ωδείου, και στη συνέχεια από την παιδική χορωδία του Α΄ΔΣ Γουμένισσας  με τη δασκάλα Νεφέλη Σάπκα – Πουταχίδου στη διεύθυνση των τραγουδιών και στο πιάνο. Διανεμήθηκε η βασιλόπιτα στους παρευρισκόμενους και τυχερή αναδείχθηκε η κ. Αικατερίνη Πετροσένη. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Δήμαρχος Γουμένισσας Στυλιανός Παπαπαναγιώτου, ο αντιδήμαρχος Γ. Γουγουμάνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Αλίρης και Γ. Τρέγκας, πρόεδροι, μέλη των ΔΣ πολιτιστικών συλλόγων, φορέων της Γουμένισσας και της επαρχίας Παιονίας.     Παρουσία είχαν προϊστάμενοι υπηρεσιών, οργανισμών, εκπαιδευτικοί, ερυθροσταυρίτες και πολύς κόσμος.
Στην οργάνωση και στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλαν ο Δήμος Γουμένισσας, ο ΠΣ Παίονες, το 1ο ΔΣ Γουμένισσας, μέλη του τοπικού σώματος και φίλοι του Ερυθρού Σταυρού.