Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 5:46:44 μμ
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2009 15:04

Η "Cerno More" φιλοξένησε τους Έλληνες στο Dobrich

Cerno More (Μαύρη Θάλασσα), πλούσια δάση, όμορφες παραλίες, απέραντο πράσινο με σιτηρά και αμπελώνες, όμορφος ήλιος, χαρούμενα πρόσωπα, δάσκαλοι και καθηγητές από το Γυμνάσιο Καμπάνη, χορός τραγούδι και κέφι μεταδοτικό.

Cerno More (Μαύρη Θάλασσα), πλούσια δάση, όμορφες παραλίες, απέραντο πράσινο με σιτηρά και αμπελώνες, όμορφος ήλιος, χαρούμενα πρόσωπα, δάσκαλοι και καθηγητές από το Γυμνάσιο Καμπάνη, χορός τραγούδι και κέφι μεταδοτικό.
Όλες οι χώρες απόλαυσαν την
συμμετοχή τους στη συνάντηση του Comenius στη περιοχή του Dobrich (Kranevo, Albena) και Βάρνα της Βουλγαρίας. Η ελληνική αποστολή με δεκατριαμελή αποστολή, πέντε καθηγητών και οκτώ μαθητών, έδωσε το παρόν της στο σχολείο του Dimitar Talev στο Dobrich, παρουσιάζοντας τις εργασίας του τελευταίου τετραμήνου για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.
Όλοι οι σύνεδροι του προγράμματος, έδωσαν ιδιαίτερα συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή για την πρωτότυπη παρουσίαση των ταινιών και της θεματολογίας που παρουσίασε. Έντονη εντύπωση έκανε το εξαιρετικό παιχνίδι του χαμένου θησαυρού με νέες τεχνολογίες, που έγινε στο σχολείο μας στα πλαίσια του προγράμματος. Μεταξύ άλλων, μαθητές και καθηγητές έκαναν γνωριμίες ζωής και ένιωσαν την διαφορετικότητα τους αλλά και τα τόσα πολλά κοινά σημεία με τους άλλους λαούς.
Η ελληνική αποστολή ταξίδεψε με μισθωμένο λεωφορείο και διέσχισε τη Βουλγαρία, δίνοντας ευκαιρία στα μέλη της να γνωριστεί με τη χώρα αυτή, από τα σύνορα μέχρι τα ενδότερά της και τη θάλασσα. Φυσικά, οι Έλληνες ήταν ένα ζωντανό κύτταρο που παρακινούσε όλες τις χώρες για κέφι και χορό σε κάθε ευκαιρία και έξοδο. Η όλη εκδρομή πραγματοποιήθηκε από 31 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου και ο καιρός ήταν εξαιρετικός.
Η επόμενη  συνάντηση είναι στην Ελλάδα, στα μέσα Οκτώβρη του 2009, όπου θα βρεθούν και πάλι και οι εννιά χώρες στο Κιλκίς. Ήδη το γυμνάσιο οργανώνει τη φθινοπωρινή συνάντηση με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό και θέλει η φιλοξενία μας να είναι αξέχαστη και μοναδική εμπειρία για όλους. Η συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας στο σημαντικό αυτό γεγονός θεωρείται επιβεβλημένη και καθοριστική. Για περισσότερες πληροφορίες 2341041165, ο Διευθυντής, Αναστάσιος Βαφειάδης.