Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 2:56:10 πμ
Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2024 12:27

Η Ελευθερία Περτσινίδου διαπρέπει στην έρευνα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα στη Σουηδία

Η μεταπτυχιακή ερευνήτρια Ελευθερία Περτσινίδου, με καταγωγή από το Δροσάτο Κιλκίς, διαπρέπει στην έρευνα για την ρευματοειδή αρθρίτιδα στη Σουηδία.

Και είναι πολλά, πάρα πολλά τα παιδιά του Κιλκίς, τα παιδιά της Ελλάδας, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και στον τομέα της επιστήμης και της έρευνας.

 

Η Ελευθερία Περτσινίδου πραγματοποιεί την έρευνά της για την ρευματοειδή αρθρίτιδα στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα της Σουηδίας και δημοσίευσε πρόσφατα στοιχεία της έρευνας στο μεγάλο γνωστό επιστημονικό περιοδικό Journal Annals of the Rheumatic Diseases.

Δικαιολογημένα λοιπόν ο παππούς της Ελευθερίας, ο γνωστός βιοτέχνης Ελευθέριος Ραπτίδης, αισθάνεται περήφανος, μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα (φωτογραφία), και καμαρώνουν για τη νέα ερευνήτρια, που διαπρέπει στη Σουηδία. Θυμίζουμε, πως ο Ελευθέριος Ραπτίδης, όταν ξέσπασε η κρίση με τον κορονοϊό, είχε βάλει μπρος τις μηχανές της βιοτεχνίας του στη Θεσσαλονίκη κι έραψε χιλιάδες μάσκες, τις οποίες και πρόσφερε στα νοσοκομεία, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την κοινωνική του ευαισθησία και την προσφορά στο συνάνθρωπο.