Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 1:43:39 μμ
Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 12:56

Η Εορτής της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Κιλκίς

Με ευλάβεια και μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης η Ιερά ανδρώα Μονή Αγίου Νεκταρίου Σπανού Κιλκίς πανηγύρισε την εορτή της Ανακομιδής του Αγίου Νεκταρίου του θαυματουργού, Επισκόπου Πενταπόλεως.

Ενός Αγίου που διακρίθηκε στην καλλιέργεια των αρετών και των γραμμάτων, που υπέμεινε δοκιμασίες και συκοφαντίες και αγωνίστηκε πνευματικά για να φτάσει στη θέωση και να καταταχθεί στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας μας.

Ευλαβείς προσκυνητές προσήλθαν στην όμορφη μάνδρα του Αγίου, λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς, τόσο την παραμονή, όσο και την κυριώνυμο ημέρα 3 Σεπτεμβρίου για να προσευχηθούν και να καταθέσουν την αγάπη και τον σεβασμό τους στον Άγιο Νεκτάριο, να προσκυνήσουν την Ιερή του Εικόνα και τεμάχιο του Ιερού του Λειψάνου και να λάβουν την ευχή του.

Του πανηγυρικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Ιεράς ανδρώας Μονής Αγίου Γεωργίου Λόφου Κιλκίς Παν. Αρχιμ. Αρσένιος Ιωάννου, ενώ ανήμερα των Ιερών Ακολουθιών προέστη ο Ηγούμενος της εορτάζουσας Μονής Παν. Αρχιμ. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, πλαισιούμενος από την Αδελφότητα της Μονής, ο οποίος μετέφερε τις πατρικές ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου.

Στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχαν προσευχητικώς ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης, οι Αντιδήμαρχοι κα Κατερίνα Ζιούτα και κ.κ. Ιωάννης Χατζηαποστόλου, Γεώργιος Μπαλάσκας, Θεμιστοκλής Κοσμίδης και Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, κ.α.

Σε όλους τους συμμετέχοντες πανηγυριστές προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα.