Τρίτη, 16 Απριλίου 2024, 4:22:12 μμ
Πέμπτη, 05 Φεβρουαρίου 2009 08:52

Η κοπή Βασιλόπιτας των Ακριτών Επταλόφου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ».
Η εκδήλωση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Επταλόφου, με την παρουσία δεκάδων φίλων των Ακριτών, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Δ.Σ. του συλλόγου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της νομαρχίας Κιλκίς και φυσικά του Δήμου Κρουσσών που πάντα στηρίζει έμπρακτα όλες τις εκδηλώσεις των Ακριτών.

Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν: ο π. υπουργός Γ. Φλωρίδης, ο π. υπουργός Σ. Τσιτουρίδης, ο δήμαρχος Κρουσσών κ. Ν. Παπαδόπουλος, ο π. δήμαρχος Κρουσσών κ. Γ. Γαβριηλίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Κρουσσών κ. Σ. Καβαδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ. Κ. Λαζαρίδης και Δ. Παρασκευάς, ο αντιπρόεδρος της ένωσης ποντίων ν. Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» κ. Κ. Ξανθόπουλος και ο π. αναπληρωτής νομάρχης Κιλκίς Α. Αμανατίδης,
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς του Πόντου.
Τα δύο φλουριά της Βασιλόπιτας «έπεσαν», στον δήμαρχο Κρουσσών Νεόφυτο Παπαδόπουλο, στον οποίο ο πρόεδρος του συλλόγου Νίκος Αμοιρίδης έδωσε μια εικόνα. Το δεύτερο φλουρί, που ως δώρο είχε μία ποντιακή λύρα, «έπεσε» στο μέλος του χορευτικού Ειρήνη Καζαντζίδου.