Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021, 8:50:13 μμ
etpa
Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 19:40

Η Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς πέραν του λαμπρού παρελθόντος βιώνει εξίσου λαμπρό παρόν

Συντάκτης:

Αξιόλογη συμμετοχή είχε η Ορθοπαιδική Κλινική του ΓΝ Κιλκίς στο 77ο Πανελλήνιο Ορθοπαιδικό Συνέδριο της ΕΕΧΟΤ, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Η Ορθοπαιδική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς εκπροσωπήθηκε από τον Μαρκόπουλο Νικόλαο (διευθυντή) και τους συνεργάτες του Ιγνατίδη Ανδρέα (ειδικό ορθοπαιδικό) και Κοπανιάρη Γεώργιο (ειδικευόμενο).


Συμμετείχε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΠΡΩΙΝΗΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ, στις δραστηριότητες του συνεδρίου με προφορικές ανακοινώσεις, οι οποίες είχαν ως θέμα την χειρουργική αντιμετώπιση εξαρθρημάτων ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης της ωμικής χώρας, καθώς και χειρουργική αντιμετώπιση συντριπτικών καταγμάτων της κεφαλής του βραχιονιου με ανάστροφη ολική ώμου.
Το υλικό των παρουσιάσεων αφορούσε περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά τα τελευταία έτη από την Ορθοπαιδική Κλινική στο Γ.Ν. Κιλκίς.

Τα χειρουργικά αποτελέσματα των συγκεκριμένων τεχνικών κρίθηκαν εφάμιλλα με τα αντίστοιχα εξειδικευμένων ορθοπαιδικών τμημάτων ώμου της Αθήνας και της Μ. Βρεττανίας και αποσπάστηκαν ευμενή επιστημονικά σχόλια από χειρουργούς διεθνούς φήμης.

Το λαμπρό παρελθόν των Ορθοπαιδικών Κλινικών του Νοσοκομείου Κιλκίς, γνωστές σε όλο το πανελλήνιο, φαίνεται πως μας οδηγεί και σε ένα λαμπρό μέλλον και παρόν, για την Κλινική του ιδρύματος, μέσα από το εξαιρετικό επιστημονικό έργο των γιατρών της.