Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 4:51:49 μμ
Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2008 04:51

Η ΠΟΕ πρότεινε το Μεταλλικό

Την  ίδρυση Δάσους Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ζήτησε από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας. Το αίτημά της έγινε αποδεκτό από τον κ. Κιλτίδη με προτεινόμενη από τον ίδιο χωροθέτηση την περιοχή του Μεταλλικού.
 Κατά ανάλογο τρόπο ο κ. Κιλτίδης δεσμεύθηκε προσφάτως  για την ανάπλαση και την καθιέρωση του αλσυλίου  Πεδινού- το οποίο είναι χαρακτηρισμένο ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης – ως Δάσους της Θρακικής προσφυγιάς.
Εξάλλου  εργασίες ανάπλασης θα υλοποιηθούν και στην περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλκίς, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στο Λόφο Αγίου Γεωργίου που θα έχει ευθεία αναφορά στους γηγενείς  και πρόσφυγες της Ανατολικής Ρωμυλίας, θα υπάρξει ένα δασικό οικοσύστημα που θα συμβολίζει την πληθυσμιακή σύνθεση του νομού.   

Πληρώνονται
οι ενισχύσεις
Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη ανακοινώνεται ότι καταβάλλονται οι κοινοτικές ενισχύσεις του 2007 στους δικαιούχους του νομού Κιλκίς που αντιμετώπιζαν προβλήματα σε ότι αφορά τις δηλώσεις καλλιέργειας.
Διακόσιοι πενήντα δύο δικαιούχοι του νομού μας εξοφλούνται με ποσό των 483.540,52 ευρώ.