Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 3:45:52 πμ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 09:31

Η πρώτη ημερίδα ΩΡΛ που διοργανώνεται στο Κιλκίς

Την 30η Απριλίου 2010 και ώρα 18:00μ.μ. θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς η πρώτη ημερίδα ΩΡΛ στην πόλη μας με θέμα: «Ωτορινολαρυγγολογικές παθήσεις στην καθημερινή ιατρική πράξη». Η ημερίδα απευθύνεται στον ιατρικό κόσμο, αλλά και στο ευρύ κοινό, αφού οι εισηγητές θα προσεγγίσουν τα θέματα όχι μόνο με επιστημονικό τρόπο, αλλά και με σκοπό την ενημέρωση και την απόκτηση γνώσης από το κοινό σε θέματα καθημερινών ΩΡΛ συμπτωμάτων-παθήσεων και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους.


Τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην ημερίδα είναι:
1) Βράγχος φωνής και η σημασία του στον καρκίνο του λάρυγγα, από τον Θεόδωρο Αποστολίδη, Επικουρικό Επιμελητή Β’ ΩΡΛ του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
2) Η σημασία της αξονικής τομογραφίας σε ασθενείς με σκολίωση του ρινικού διαφράγματος, από την Δρ Χριστίνα Χρυσοχοΐδου, επιμελήτρια Β΄ της ΩΡΛ κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.
3) Η λειτουργική και αισθητική χειρουργική της ρινός, από τον Ιωάννη Κωνσταντινίδη Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Γερμανίας, διακεκριμένο επιστήμονα με συγγραφική δράση και διεθνή αναγνώριση.
4) Εξελίξεις στη χειρουργική θεραπεία της βαρηκοΐας σήμερα. Νεότερα δεδομένα στη θεραπεία των εμβοών. Το θέμα θα αναπτύξει ο Ελευθέριος Φερεκύδης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτής της Πανεπιστημιακής Κλινικής  του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών.
Οι εισηγητές είναι διακεκριμένοι επιστήμονες στον ιατρικό χώρο. Οι γνώσεις και τα συμπεράσματα που θα αποκομίσουν όσοι παρακολουθήσουν την ημερίδα θα είναι πραγματικά αξιόλογα.
Η ημερίδα αυτή διοργανώνεται με πρωτοβουλία της κα. Χριστίνας Χρυσοχοΐδου, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμπολίτισσάς μας και με την ευγενική χορηγία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς.
Στην οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης συμμετέχουν οι κ. Χρήστος Οικονόμου Γεωπόνος MRes ως πρόεδρος, η Δρ Χριστίνα Χρυσοχοΐδου ως Αντιπρόεδρος και μέλη της οργανωτικής επιτροπής ο κ. Θεόδωρος Μπαλαμπανίδης Διευθυντής ΩΡΛ Κλινικής Γ.Ν. Κιλκίς, ο κ. Θεόδωρος Αποστολίδης, Επικουρικός Ιατρός ΩΡΛ Κλινικής Γ.Ν. Κιλκίς, η κα Μαρία Ντίνου Ειδικευόμενη Ιατρός ΩΡΛ Κλινικής Γ.Ν. Κιλκίς και η κα Τατιάνα Αμβροσίδου, Ειδικευόμενη Ιατρός ΩΡΛ Κλινικής Γ.Ν. Κιλκίς.