Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 11:37:49 πμ
Τετάρτη, 21 Μαϊος 2008 06:28

Ή τώρα στις δίδυμες Ή αρχίζουμε απεργία

Ή ξεκινάτε την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου στις δίδυμες καπναποθήκες και τελειώνετε σε δυο χρόνια ή στις 25 Μαίου προχωρούμε εμείς σε απεργία. Αυτό είναι το μήνυμα και η απόφαση συνάμα του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων ν. Κιλκίς.  Κι αν η πρώτη ανάγνωση του τελεσιγράφου προς την κυβέρνηση σημαίνει την κλιμάκωση της πίεσης προς την Πολιτεία να υλοποιήσει ειλημμένη, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου, απόφασή της, σε δεύτερη ανάγνωση η εν λόγω πρωτοβουλία των δικαστικών υπαλλήλων σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των εχθροπραξιών μεταξύ όσων υποστηρίζουν τη λύση των δίδυμων με όσους τάσσονται υπέρ του στρατοπέδου Καραγιαννοπούλου πρώην μεραρχίας).

Στα αξιοσημείωτα ότι οι αντιπαράθεση αυτή διεξάγεται σε γαλάζιο φόντο καθώς ο υφυπουργός Κ. Κιλτίδης προέβη προ μηνός σε ανακοινώσεις ότι «οριστικά το Δικαστικό θα κατασκευαστεί στο οικόπεδο της πρώην μεραρχίας», επικαλούμενος και σχετική συμφωνία με τον υφυπουργό Άμυνας κ. Τασούλα, ενώ ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ. Σάββας Τσιτουρίδης επισήμως και  κατ’ επανάληψιν συντάχθηκε με την λύση των δίδυμων καπναποθηκών σε σημείο ώστε η όλη αντιπαράθεση περί την χωροθέτηση του Δικαστικού Μεγάρου να μεταλλάσσεται σε μάχη χαρακωμάτων των κ. Κιλτίδη και Τσιτουρίδη, καθώς και των φίλιων δυνάμεων ενός εκάστου προς τους «εσωτερικούς εχθρούς».
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων έχει ως εξής:
«Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρά ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Κιλκίς στις 28/5/2008 με μοναδικό αίτημα την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου και την άμεση υλοποίηση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης η οποία παραχώρησε ακίνητο και ανέθεσε το έργο στη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ» αλλά καθυστερεί αδικαιολόγητα, μετά από ομόφωνη απόφαση της Έκτακτης Γενικής του Συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στις 19/5/2008.
Συγκεκριμένα ο σύλλογός μας μ’ επιστολή που κοινοποίησε στα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Οικονομικών και Κοινωνικής Απασχόλησης, παραθέτει τα εξής:
1. Το Πρωτοδικείο και η Εισαγγελία του Κιλκίς από την ημέρα δημιουργίας τους στις 16-9-1976, λειτουργούν σε ενοικιαζόμενο χώρο οικοδομής στο Κιλκίς ενώ σε άλλο ενοικιαζόμενο χώρο βρίσκεται το Ειρηνοδικείο, ενάντια στην πρακτική που θέλει ενοποιημένους τους χώρους μαζί και με τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου που επίσης στεγάζεται σε άλλο ενοικιαζόμενο χώρο, για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των ίδιων των Υπηρεσιών.
2. Οι ελλείψεις σε υποδομές είναι σοβαρές τόσο σε δυνατότητες πρόσβασης ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων όσο και στην τήρηση στοιχειωδών κανόνων Υγιεινής και ασφάλειας του κτηρίου ενώ η έλλειψη χώρων για την λειτουργία των Υπηρεσιών αποτελεί ‘Πρόκληση’  και προς τους πολίτες.
3. Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1805/2005 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης ανατέθηκε στην ‘ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.’ η μελέτη, κατασκευή κ.λ.π του έργου «Ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς».
4. Με το με αριθμό πρωτοκόλλου 1037952/2648 ΠΕ/Α0010 ΣΧΕΤ. 1040665/3089/Α0010 (Μάιος 2006) έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών παραχωρήθηκε στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ το Δημ, ακίνητο ΑΒΚ 670 Κιλκίς έκτασης 3.545 m2 με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς, με την αξιοποίηση του διατηρητέου κτηρίου, γνωστού ως «Δίδυμες καπναποθήκες» ή «Δίδυμοι Στρατώνες» (το 1997 είχε παραχωρηθεί από το Υπ. Εθνικής Άμυνας στο Υπ. Οικονομικών, για το σκοπό αυτό). Η απόφαση αυτή η οποία αποτελεί τίτλο κυριότητας μεταγράφηκε στο Υποθηκοφυλακείο Κιλκίς στ’ όνομα του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.
5. Το Διατηρητέο Κτήριο, ιδιοκτησίας του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) φθείρεται καθημερινά από την εγκατάλειψη, σε επικίνδυνο βαθμό κι αυξάνοντας τις απαιτήσεις για αποκατάστασή του.
ΕΠΕΙΔΗ όλα τα παραπάνω έχουν γνωστοποιηθεί από τις 2-4-08 στη «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» (κι όχι μόνο), αλλά δεν έχουμε λάβει καμία έγγραφη απάντηση από αυτή
ΕΠΕΙΔΗ θεωρούμε ότι το ζήτημα του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς λιμνάζει αδικαιολόγητα τα δυο τελευταία χρόνια είτε λόγω άγνοιας των αρμοδίων, όπως διαπιστώσαμε, είτε λόγω εμπλοκής τοπικών μικροσυμφερόντων με τη δημιουργία ενός έργου που αφορά την Κυβέρνηση ως ‘υλοποίηση’ κι όλους τους πολίτες του Ν. Κιλκίς ως ‘χρήση’
Προχωρούμε σε Απεργία στις 28-5-08 με απόφαση της Έκτακτης Γενικής μας Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα 19-5-08 στο Κιλκίς, την οποία και σας γνωστοποιούμε με την παρούσα και
ΖΗΤΟΥΜΕ
Την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση του έργου που ανατέθηκε στη ‘ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.’ αρχής γενομένης από την λήψη μέτρων προστασίας του κτιρίου και την επικαιροποίηση μελετών που έγιναν για το κτίριο των ‘Καπναποθηκών’ στο παρελθόν ή τη σύνταξη νέας.
Την άμεση έγγραφη δέσμευση της Κυβέρνησης για το χρονοδιάγραμμα στέγασης στο νέο Δικαστικό Μέγαρο με μέγιστη διάρκεια υλοποίησης τα 2 (δύο) έτη.