Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:35:33 μμ
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2008 04:45

Ικανοποίηση Δικαστικών Υπαλλήλων από την απεργία

Την ικανοποίησή της εκφράζει η διοίκηση του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων νομού Κιλκίς, για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης της περασμένης Τετάρτης, «με μοναδικό αίτημα την επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Δικαστικού Μεγάρου στο Κιλκίς, ως αποκορύφωμα των ενεργειών μας σε ένα σύνολο δράσεων, από την αρχή της θητείας του νέου Δ.Σ, για το θέμα αυτό», ενώ προαναγγέλλει «νέες και δυναμικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της δικαστικής χρονιάς το Σεπτέμβρη», αν δεν υπάρξουν θετικές εξελίξεις.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου:
«Με το κλείσιμο αυτού του πρώτου κύκλου ενεργειών, που είχαν προγραμματιστεί από την Έκτακτη Γεν. Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιό μας, είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα ως προς το ότι:
1) Έγιναν  γνωστές οι απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στους χώρους της Δικαιοσύνης στο Κιλκίς.
2) Έγινε κατανοητό από την κοινωνία του Κιλκίς ότι δεν υποδείξαμε εμείς το χώρο, αλλά η κυβέρνηση με την παραχώρησή της (Δίδυμες Καπναποθήκες)  το 2006,  για την οποία  θεωρούμε ότι έλεγξε τότε και την καταλληλόλητα και τη δυνατότητα υλοποίησης.
3) Υπήρξε μια άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων, συζήτηση μεταξύ προσώπων, ΜΜΕ, ανάδειξη λεπτομερειών γύρω από το θέμα, και των υποστηρικτών της δρομολογημένης λύσης και των υποστηρικτών νέων λύσεων έτσι που τελικά γίνεται σαφές ότι:
- Για όλους τους κιλκισιώτες, τελικά, πρώτη προτεραιότητα είναι η άμεση και πραγματοποιήσιμη λύση. Για μας συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα των δυο (2)  ετών για την υλοποίηση.
- Αναδείχθηκαν, και τα λαμβάνουν όλοι υπόψη, τα παράλληλα προβλήματα εύρεσης χώρων τουλάχιστον για νέο Λύκειο (3ο), Εκκλησία, πάρκο πρασίνου, χώρο στάθμευσης ΚΤΕΛ. Όλοι συμφωνούν πλέον ότι κάποια προβλήματα δεν μπορούν να βρουν λύση στον ίδιο χώρο, είτε γιατί δε συμβιβάζονται μεταξύ τους είτε γιατί απλά δε χωράνε, άρα πρέπει να μοιραστούν στους λίγους διαθέσιμους.
- Έγιναν – απ’ ότι φαίνεται μετά την πίεσή μας- ήδη αρκετές ενέργειες για την αποπεράτωση της τροποποίησης του Γενικού  Πολεοδομικού   Σχεδίου, που δυστυχώς «βρίσκεται σε εξέλιξη» από το 2001!!!, αφήνοντας άλυτα χρόνια προβλήματα και διχάζοντας τον κόσμο του Κιλκίς με «ψευτοδιλήμματα».
4) Υπήρξε καθολική συμμετοχή όλων των εργαζομένων, τονίζοντας έτσι την ένταση των εργασιακών μας προβλημάτων, όσον αφορά το χώρο, πέρα από προσωπικές, κομματικές, εσωκομματικές τοποθετήσεις όλων μας.
5) Στην προσπάθειά μας, συμπαραστάθηκε και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ
6) Συνεχίστηκε η συμπόρευση με το Δικηγορικό Σύλλογο Κιλκίς, ο οποίος συνεισέφερε κι αυτός με την αποχή του κατά την διάρκεια της απεργίας μας.
Ωστόσο από τις διαδικασίες των τελευταίων εβδομάδων έχουμε να επισημάνουμε ως δυσάρεστο τ’ ότι:
1) Αντιμετωπιστήκαμε (αρχικά) με ειρωνεία, καχυποψία μέχρι και συκοφαντία («μαϊμού» απεργία) από μερίδα του τοπικού τύπου. Θεωρούμε ότι δεν αφήσαμε τίποτε αναπάντητο και αφήνουμε στην κρίση των πολιτών του Κιλκίς να συμπεράνουν ποιοι ήταν οι ανενημέρωτοι, κακόπιστοι ή «κολλημένοι» μ’ εμμονές.
2) Ξέχασαν πολλοί –πράγμα που δε συνάδει με τις δημοκρατικές πεποιθήσεις που ισχυρίζονται ότι τους διακατέχουν- ότι ο ρόλος του συνδικαλιστή δεν είναι το ν’ αρκείται στις ανακοινώσεις και υποσχέσεις, αλλά να πιέζει μέχρι την τελική υλοποίηση του επιθυμητού στόχου.
Εμμένουμε στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε κριτικά τα πράγματα και θεωρούμε ως μοναδική συνέχιση της επίλυσης του θέματος, την έγγραφη δέσμευση του αρμόδιου φορέα, δηλαδή του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτηρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ),  καθώς και την παρουσίαση σαφούς, τεκμηριωμένου και υλοποιήσιμου χρονοδιαγράμματος εντός των επόμενων δύο ετών.
Ελπίζουμε ότι έγινε σαφής η συνοχή όλων των εργαζομένων και η μαχητικότητα του συλλόγου μας, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες να έχουμε θετικές εξελίξεις πριν προχωρήσουμε σε νέες και δυναμικότερες απεργιακές κινητοποιήσεις με την έναρξη της δικαστικής χρονιάς το Σεπτέμβρη».