Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2024, 9:15:56 μμ
Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009 14:15

Ισχυρά αντισταθμιστικά οφέλη ζητά το Κιλκίς

Οι διαβουλεύσεις μηνών απέδωσαν και η δημοτική αρχή Κιλκίς είναι πρόθυμη να συζητήσει τη φιλοξενία των αστικών απορριμμάτων των τεσσάρων δήμων της Παιονίας και του Πολυκάστρου.
Σε σύσκεψη των δημάρχων σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ την Παρασκευή 31 Ιουλίου τέθηκαν οι βάσεις μιας συμφωνίας αμοιβαία επωφελούς. Ο Δήμαρχος Δ. Τερζίδης δήλωσε ξεκάθαρα στους συναδέλφους του, Ευθ. Κουρτζανίδη, Δημ. Σμυδάκη και Σόνια Συμεωνίδου: Θέλετε να αναλάβω το κόστος να φέρω την πρόταση για φιλοξενία των σκουπιδιών σας στον ΧΥΤΑ Κιλκίς; Πιέστε όπου δει και εξασφαλίστε στο Κιλκίς τα ακόλουθα αντισταθμιστικά οφέλη:


1. Χρηματοδότηση κατασκευής του περιμετρικού δρόμου.
2.  Χρηματοδότηση αναπαλαίωσης της καπναποθήκης της Αυστροελληνικής
3. Κατασκευή κλειστού κολυμβητηρίου
4. Άρδευση λόφου
5. Αποκατάσταση ΧΑΔΑ (παλιός ΧΥΤΑ)
6. Εκασφάλιση 200.000 ευρώ για την χρηματοδότηση εκπόνηση της μελέτης του ενιαίου ΧΥΤΑ νομού Κιλκίς.
Σε κάθε περίπτωση οι δήμοι που θα στέλνουν τα σκουπίδια τους στο νέο ΧΥΤΑ Κιλκίς μέχρι που να κατασκευαστεί ο νέος ΧΥΤΑ ολόκληρου του νομού θα πληρώνουν 3 ευρώ/ τόνο στη ΔΕΥΑ Κιλκίς.
Αν τα εξασφαλίσετε όλα αυτά, είμαι έτοιμος να φέρω στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση για φιλοξενία των σκουπιδιών σας στον ΧΥΤΑ Κιλκίς, είπε ο Δ. Τερζίδης.
Βεβαίως ο ίδιος διευκρίνισε ότι τα αιτήματα ατά αποτελούν βάση διαπραγμάτευσης και στο πλαίσιο αυτής θα μπορούσαν να αποσυρθούν κάποια από τα αιτήματα. Αδιαπραγμάτευτα ωστόσο θεωρούνται η χρηματοδότηση της μελέτης και  του περιμετρικού δρόμου δοθέντος ότι ήδη ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης είχε ανακοινώσει λίγες ημέρες νωρίτερα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης κατασκευής - ολοκλήρωσης του κλειστού κολυμβητηρίου, ενώ ο Υφυπουργός Κ. Κιλτίδης εξήγγειλε την χρηματοδότηση των έργων ανάδειξης και αξιοποίησης του λόφου.
Ύστερα από συζήτηση οι δήμαρχοι συμφώνησαν να σταλεί αντιπροσωπεία βουλευτών και δημάρχων και νομάρχη στον περιφερειάρχη Γ. Τσιότρα προκειμένου να τον πείσουν να υιοθετήσει τα αιτήματα του δήμου Κιλκίς.
Η συνάντηση εκκρεμεί ακόμα καθώς ο Αύγουστος είναι ο μήνας των διακοπών και αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του μήνα.