Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, 6:55:23 μμ
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2009 04:18

Κ. Κιλτίδης: Παραμένουν 12 ΜΕ και η ΔΕΗ στην Αξιούπολη

Λύση σε δυο πρόσφατες «πληγές» που άνοιξαν κυβερνητικά στελέχη στο ν. Κιλκίς, δίνει, σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωσή του ο Υφυπουργός Κιλτίδης. Η παραμονή της 12 Μονάδας Επιστράτευσης στο Κιλκίς και στο στρατόπεδο Καμπάνη και η απρόσκοπτη λειτουργία του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ στην Αξιούπολη είναι τα θέματα για τα οποία διαβεβαιώνει ο κ. Κιλτίδης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν επώδυνες για το νομό αποφάσεις.
Αναλυτικά: «Από το Γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη ανακοινώθηκε ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του τεχνικού τμήματος της ΔΕΗ Αξιούπολης. Για το θέμα της διατήρησης του τεχνικού τμήματος της υπηρεσίας στην Αξιούπολη ο κ. Κιλτίδης παρενέβη στο Υπουργείο Ανάπτυξης από όπου και του εδόθη η σχετική διαβεβαίωση.
Παρέμβαση και για την παραμονή της 12ης Μονάδας Επιστράτευσης (Μ.Ε.) στο Κιλκίς άσκησε ο κ. Κ. Κιλτίδης στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και απέσπασε τη σχετική δέσμευση».
Σημειώνουμε ότι το θέμα της μεταστάθμευσης της 12 ΜΕ από το Κιλκίς στο Σιδηρόκαστρο προέκυψε πριν δυο εβδομάδες όταν ο στρατηγός σωματάρχης του Α’ Σ.Σ. επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του στρατοπέδου Καμπάνη και η απόφαση αυτή συνδυάζεται- κακώς- και με την εγκατάσταση στο στρατόπεδο Καμπάνη δυο μονάδων από την Αργυρούπολη.
Στην Αξιούπολη η διακοπή λειτουργίας της ΔΕΗ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων με αναφορές του Νομάρχη, της Δημάρχου Αξιούπολης, των δημάρχων Πολυκάστρου, Γουμένισσας και Ευρωπού, ενώ ο βουλευτής Σ. Τσιτουρίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Ανάπτυξης.

Όχημα στην Αγροφυλακή
Με παρέμβαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Κιλτίδη προς τον ΟΔΔΥ εξασφαλίστηκε ένα όχημα για την Αγροφυλακή Κιλκίς, το οποίο και θα παραδοθεί εντός των ημερών για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών της Αγροφυλακής.