Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 7:35:04 πμ
Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009 07:10

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Κιλκίς για Πρωτομαγιά στο Ε.Κ.Κ.

Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Κιλκίς, συνδιοργανώνει με το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο Τομέα, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Μαϊου στις 10:00π.μ. στο χώρο του Εργατικού Κέντρου Κιλκίς.


«Το εργατικό κίνημα της χώρας μας, αναφέρει η ΑΔΕΔΥ, αποδίδει φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θυσίασαν και τη ζωή τους ακόμα, στο βωμό της υπεράσπισης των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στην εργασία, για καλύτερες συνθήκες ζωής, για δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, για κοινωνική δικαιοσύνη, για ειρήνη και δημοκρατία.
Σήμερα οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, που είναι τα μόνιμα θύματα, καλούνται να συνεχίσουν τον ίδιο εκείνο αγώνα για να  αποκρούσουν νεοφιλελεύθερες  πολιτικές, οι οποίες στο όνομα της «καπιταλιστικής κρίσης»,  οδηγούν στην ανεργία, στις απολύσεις, στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στη συρρίκνωση του εισοδήματος, στην περικοπή των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων. 
Το εργατικό κίνημα οφείλει, και υποχρεούται, απέναντι στη νέα επίθεση που δέχεται από τη σημερινή κυβέρνηση με πιο σκληρή λιτότητα, με νέα φοροεπιδρομή, με πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, με νέες περικοπές των Ασφαλιστικών και Συνταξιοδοτικών Δικαιωμάτων των εργαζομένων, με την κακοδιαχείριση, καταλήστευση και κλοπή των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, με την απροκάλυπτη και ανάλγητη απειλή και επίθεση σε δικαιώματα ζωής όλων των εργαζομένων, να τεθεί στην πρωτοπορία αυτού του αγώνα, όπου, αγωνιζόμαστε, προτείνουμε και διεκδικούμε:
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.
Κατάργηση των αντιασφαλιστικών Νόμων Πετραλιά, Σιούφα  και  Ρέππα.
- Πραγματικές αυξήσεις. Νέο μισθολόγιο με 1.350 _ κατώτερο βασικό μισθό.
- Άμεση κρατική επιχορήγηση του ΤΠΔΥ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
- Αντιμετώπιση του ΟΠΑΔ για να σταματήσουν τα προβλήματα με τις καταγγελίες των συμβάσεων των γιατρών και των φαρμακοποιών και να αναβαθμιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
- Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών Νόμων. Επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ και στο Δημόσιο
- Αύξηση των δαπανών για την παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση.
- Προστασία και αναβάθμιση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις. Κατάργηση του Νόμου για τις ΣΔΙΤ.
- Δίκαιο φορολογικό σύστημα.
- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αξιοκρατικές διαδικασίες. Όχι στις ελαστικές μορφές εργασίας. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων και άμεση μονιμοποίηση των εκτάκτων αορίστου χρόνου.
- Αξιοκρατική στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών. Όχι στην κομματικοποίηση και τις πελατειακές σχέσεις.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον πόλεμο, για Ειρήνη, πλήρη απασχόληση, Κοινωνική δικαιοσύνη, προστασία των Δημοσίων Υπηρεσιών, υπεράσπιση και διεύρυνση των κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων μας.
Με ενότητα και αγώνες τιμούμε την ΕΡΓΑΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ».