Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:49:20 πμ
Κυριακή, 29 Μαρτίου 2009 10:15

«Καμία αναμονή, καμία επανάπαυση!»

«Η πλουτοκρατία, που θησαύρισε από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, τώρα προσπαθεί να φορτώσει τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης στις δικές μας πλάτες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Κιλκίς, που συμμετέχει στην απεργία της Ομοσπονδίας, την Πέμπτη 2 Απριλίου.


«Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση επιχειρούν να αφαιρέσουν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, να χτυπήσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Αξιοποιούν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, αξιοποιούν την ανεργία που φουντώνει, για να περπατήσουν πιο γρήγορα τα σχέδια που από χρόνια έχουν καταστρώσει τα επιτελεία τους, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Τα μέτρα που παίρνουν στο όνομα της κρίσης για μισή δουλειά, για μισή ασφάλιση, για μισό μεροκάματο, τα θέλουν για την περίοδο της κρίσης και για μετά την κρίση. Δεν θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα. Αν περάσουν, θα είναι πλήγμα που θα καθορίζει τη ζωή της εργατικής τάξης και των παιδιών της για πολλά χρόνια. Θα χρειασθούν πολλαπλάσιες θυσίες για να ανατραπούν αυτά τα αντεργατικά μέτρα.
Καμία συναίνεση, καμία ανοχή! Εργαζόμενοι, δείξτε εμπιστοσύνη στις δικές σας δυνάμεις. Στην ενότητα της εργατικής τάξης, τον αγώνα της!
Μην επιτρέπετε σε αυτούς που εφαρμόζουν τα αντεργατικά μέτρα, να διχάσουν την εργατική τάξη, να τη διασπάσουν. Δε φταίνε οι ξένοι εργάτες για την κρίση, ούτε για την ανεργία. Ντόπιοι και ξένοι εργάτες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, είναι τα θύματα των μονοπωλίων. Απέναντι στον κίνδυνο της αντεργατικής θύελλας που έχει ξεσπάσει, όπλο μας είναι ο ενωμένος αγώνας Ελλήνων και ξένων εργατών.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας! Κανένας δεν πρέπει να μείνει απαθής. Όλοι στους δρόμους. Στην οργάνωση του αγώνα.
Διεκδικούμε:
- Μέτρα για την προστασία των ανέργων.
- Επίδομα ανεργίας 1120 ευρώ. Έκτακτο επίδομα 1400 ευρώ. Υπολογισμός του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου.
- Πλήρη σταθερή δουλειά για όλους.
- Σύνταξη στα 55 χρόνια.
- Κατώτερο μεροκάματο 75 ευρώ.
- Διακοπή κάθε πλειστηριασμού και κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων των εργαζομένων για χρέη στεγαστικών δανείων για την κύρια κατοικία.
- Μείωση των επιτοκίων για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια. Κατάργηση του ανατοκισμού.
- Κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιά κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αφορολόγητο όριο 30.000_ για την 4μελή λαϊκή οικογένεια.
- Αποκλειστικά Δημόσια-Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
- Κρατικό πρόγραμμα οικοδόμησης ασφαλών, σύγχρονων και φθηνών λαϊκών κατοικιών. Άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέα ζευγάρια για απόκτηση κύριας κατοικίας.
- Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, ίσα δικαιώματα. Διακρατικές συμφωνίες για τη μεταφορά των ασφαλιστικών δικαιωμάτων από τις χώρες προέλευσής τους.