Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2022, 1:56:57 πμ
Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022 18:35

Καμπάνια Ενημέρωσης για τον Διαβήτη από το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Συντάκτης:

H πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του διαβήτη αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών με έμφαση στον παιδικό και νεανικό διαβήτη αποτέλεσε έναν από τους κύριους στόχους του έργου IpA Shield II «Κοινές δράσεις για την προάσπιση και βελτίωση της Δημόσιας Υγείας στη Διασυνοριακή Περιοχή» που οδεύει στο τέλος του.

 

Το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς στο πλαίσιο του έργου «IpA Shield II: Joint actions for the protection and improvement of public health in the Cross Border Area» υλοποίησης μία δράσεων ενημέρωσης του τοπικού πληθυσμού σχετικά με τον Διαβήτη. Οι δράσεις που υλοποίησε περιλαμβάνουν την προετοιμασία ενημερωτικού φυλλαδίου και αφίσας σχετικά με το διαβήτη, τη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Διαβήτης: Πρόληψη – Έγκαιρη Διάγνωση – Αντιμετώπιση» και την παραγωγή ενημερωτικού βίντεο.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο IpA Shield II και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του στη διεύθυνση https://ipashieldii.eu/.

 

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο IpA Shield II, εγκρίθηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020» από τo Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, το Γενικό Νοσοκομείο Γευγελής και το Κέντρο Υγείας του Βαλάντοβο. Το έργο αποσκοπεί στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των πρωτοβάθμιων και προληπτικών υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης στη διασυνοριακή περιοχή μέσω της αναβάθμισης των υφιστάμενων ιατρικών υπηρεσιών και εξοπλισμού και τη δημιουργία νέων, με έμφαση στην πρόληψη του διαβήτη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ipashieldii.eu