Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021, 1:49:04 μμ
etpa
Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019 21:11

Κανονικά θα λειτουργεί από αύριο η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς απαντά ο διοικητής

Συντάκτης:

Η Χειρουργική Κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς θα λειτουργεί από αύριο κανονικά επισημαίνει ο διοικητής του, Θεόδωρος Ρεβενάκης, απαντώντας –μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων- σε καταγγελίες της ΕΝΙΚ (Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς) περί αναστολής της λειτουργίας των τακτικών εξωτερικών ιατρίων και των τακτικών χειρουργικών επεμβάσεων στο εν λόγω Τμήμα.

 

"Οι όποιες ελλείψεις προσωπικού οφείλονται στο ότι μέχρι το 2016 δεν γίνονταν προσλήψεις ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών. Είναι απόνερα προηγούμενων πολιτικών επιλογών" απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς, Θεόδωρος Ρεβενάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οσον αφορά το θέμα της Χειρουργικής Κλινικής ο κ. Ρεβενάκης επισημαίνει ότι την περασμένη εβδομάδα υπήρξε αναστολή λειτουργίας στη Χειρουργική Κλινική, και διευκρινίζει ότι η Κλινική λειτουργούσε με τέσσερις επικουρικούς ιατρούς, εκ των οποίων η μια μονιμοποιήθηκε αλλά απουσιάζει λόγω εγκυμοσύνης, ενώ από αύριο αναλαμβάνει καθήκοντα νέα επικουρική ιατρός και η κλινική θα λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβενάκη το πρόβλημα προέκυψε από την αδικαιολόγητη συνεχή απουσία του διευθυντή της κλινικής από τον Οκτώβριο του 2018 (σε βάρος του οποίου εκκρεμεί πειθαρχική διαδικασία), και από την αποχώρηση δύο μόνιμων επιμελητών τους τελευταίους μήνες του 2018.

Ο κ . Ρεβενάκης σημειώνει ότι στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα γίνει η κρίση για την πρόσληψη επιμελητή Α' στην εν λόγω κλινική και προσθέτει ότι υπάρχει απροθυμία επικουρικών ιατρών για ανάληψη καθηκόντων. Για τη θέση του διευθυντή της Χειρουργικής αναφέρει ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο της κάλυψής της από αναλόγων προσόντων ιατρό άλλου Νοσοκομείου που θα δεχτεί να την αναλάβει.

"Ο αξονικός τομογράφος ξεκίνησε τη λειτουργία του άρον- άρον προεκλογικά τον Οκτώβριο του 2005 χωρίς να προβλέπονται οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις ιατρών και χειριστών για να υποστηρίξουν τη λειτουργία του. Αυτές οι θέσεις δεν προβλέφθηκαν στον ισχύοντα Οργανισμό, ο οποίος είναι του 2012, με αποτέλεσμα ο αξονικός να λειτουργεί με το ήδη υπάρχον προσωπικό του Ακτινολογικού Τμήματος σε πρωινό ωράριο όλες τις εργάσιμες και σε απογευματινό 15 ημέρες τον μήνα" αναφέρει ο κ. Ρεβενάκης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ΜΕΘ επισημαίνει ότι στον ισχύοντα Οργανισμό του Νοσοκομείου δεν προβλέπεται λειτουργία ΜΕΘ, αλλά προβλέπεται στον νέο Οργανισμό που έχει κατατεθεί προς έγκριση.