Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024, 3:53:33 μμ
Τρίτη, 10 Ιουνίου 2008 13:28

Κάντε γρήγορα αιτήσεις για να αποζημιωθείτε

 Τις χαλαζόπληκτες περιοχές του Δήμου Χέρσου επισκέφθηκε το Σάββατο ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Κιλτίδης και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί οι σιτοκαλλιέργειες.
Ο κ. Κιλτίδης είχε συνάντηση  με τους αγρότες της περιοχής στην Κορομηλιά, οι οποίοι του διεκτραγώδησαν την κατάσταση και  ζήτησαν να αποζημιωθούν με τη διαδικασία της εξατομικευμένης ζημίας από τον ΕΛΓΑ καθώς το χαλάζι που έπεσε με σφοδρότητα στα σταροχώραφά τους την περασμένη Δευτέρα, έχει καταστρέψει ολοσχερώς την παραγωγή η οποία  εξαιτίας των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, προοιωνιζόταν φέτος πλούσια.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι θα γίνει αναλογική αποτίμηση των ζημιών τους και ότι οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα κινηθούν με γοργούς ρυθμούς για την έγκαιρη αποζημίωσή τους. Τους επέστησε δε την προσοχή να υποβάλουν άμεσα τις αιτήσεις αποζημίωσης για να επιτευχθεί και η άμεση  αποζημίωσή τους. Τέλος, σημείωσε ότι ενδεχομένως να κάνει επιτόπια θεώρηση στην περιοχή και ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΓΑ κ. Νίκος Κατσαρός.
Τον κ. Κιλτίδη συνόδευαν στην επίσκεψή του στις χαλαζόπληκτες περιοχές
ο Δήμαρχος Χέρσου κ Χρήστος Ανθρακίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ
κ. Κώστας Γιαννόπουλος και αγρότες της περιοχής.