Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 6:49:27 μμ
Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2008 09:29

Κάντε προσλήψεις κι αφήστε το «διαίρει και βασίλευε»

Με νέα ανακοίνωσή της η διοίκηση του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο Γουμένισσας  αναφέρεται τόσο στα λειτουργικά προβλήματα του ιδρύματος όσο και στην ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης που υπογράφεται από τον πρόεδρο Ξεν. Παπαλέξη, τη γ,γραμματέα Χριστιάνα Γκιορτζή και τα μέλη του Δ.Σ. Αριστείδη Λάμπρου, Γεωργία Αναστασιάδου και Ελευθέριο Τομίδη, έχει ως εξής:

Ως Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας,  μας απασχολεί το σύνολο των εργαζομένων σ’ αυτό.
Επειδή στόχος της αναφοράς μας (όπως δήλωσε σε συνέντευξη στο ράδιο “Σύνορα” ο πρόεδρος του Σωματείου), στα άτομα που απασχολούνται και στο χειρουργείο, δεν ήταν να πληγεί το χειρουργείο όπως κάποιοι προσπάθησαν να περάσουν στους εργαζόμενους.
Επειδή το “διαίρει και βασίλευε” είναι παμπάλαια τακτική όλων των κυβερνήσεων.
Επειδή αναλόγως πράττει και η σημερινή διοίκηση...
Επειδή το χειρουργείο ήταν, είναι και θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Νοσοκομείου και όλοι οι νοσηλευτές-τριες, απασχολούμενοι σε αυτό και μη, επιθυμούμε και στηρίζουμε έμπρακτα τη λειτουργία του, τόσα χρόνια, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών της Παιονίας και όχι μόνο αυτής.
Επειδή τα πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα μας εξακολουθούν να μεταφέρουν προσωπικό και ασθενείς.
Επειδή νεκρός παρέμεινε επί 3 ολόκληρες ώρες στο θάλαμο του μαζί με τους άλλους νοσηλευόμενους ασθενείς, διότι δεν υπήρχε τραυματιοφορέας να τον μεταφέρει.
Επειδή Ιατροί, Νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και οι τραπεζοκόμοι, προσπαθούν μάταια, όταν μπορούν, να καλύψουν τις κενές θέσεις των τραυματιοφορέων.
Επειδή συνεχίζεται η μετακίνηση Νοσηλευτριών προς τα γραφεία, αποδυναμώνοντας την αρχική πηγή αντιμετώπισης των περιστατικών, δυσχεραίνοντας το πρόγραμμα και αφήνοντας εκτεθειμένες το βράδυ 2 Νοσηλεύτριες να καλύπτουν 3 ορόφους, χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια (security) αντιμετωπίζοντας ακόμα και ασθενείς εξαρτώμενων ουσιών.
Επειδή το φαρμακείο μας συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς τον υπεύθυνο ΠΕ Φαρμακοποιό.
Επειδή έπειτα από πολλά χρόνια έχει μείνει το Νοσοκομείο χωρίς Γυναικολόγο, εξαιτίας της μετάθεσης του στο Γ.Ν. Φλώρινας, πριν καν αναλάβει τα καθήκοντά του.
Επειδή απάντηση στα τόσα άλλα σοβαρά προβλήματα που έχουμε επισημάνει, δεν πήραμε.
Ως Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων δηλώνουμε τα εξής:
Η Διοίκηση αντί να μας παραπέμπει στην Αναμόρφωση του Οργανισμού, (η οποία ουδέποτε και θα συμβεί γιατί ειναι βασισμένη στον Ν. 2889 ο οποίος και καταργήθηκε από τον Ν. 3528 του 2007) να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση του Οργανισμού, ζητώντας επιτέλους την ένταξη στον Οργανισμό, αυτού του τόσο νευραλγικού κομματιού του Νοσοκομείου μας, του Χειρουργείου.
Την πρόσληψη 7 Νοσηλευτών-τριών, του χειρουργείου.
Την πρόσληψη τουλάχιστον 2 Τραυματιοφορέων, για να αποφευχθουν παρόμοιες σκηνές φρίκης.
Την πρόσληψη ή την μετάθεση ΠΕ Φαρμακοποιού.
Την παύση της μετακίνησης Νοσηλευτριών προς τα γραφεία.
Την πλήρωση των απαραίτητων θέσεων ΔΕ Διοικητικού και
Την πλήρωση όλων των απαιτούμενων θέσεων για να λειτουργεί ομαλά τόσο η σίτιση των ασθενών, όσο και η καθαριότητα του Νοσοκομείου.
Διότι, στόχος μας είναι η σωστή και άμεση εξυπηρετήση του πολίτη αλλά πάνω από όλα με αξιοπρέπεια.