Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024, 9:00:35 μμ
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:10

Κατάφωρη αδικία η εξαίρεση του Κιλκίς

Η Διυπουργική επιτροπή ενέκρινε την κατασκευή 13 νέων κολυμβητηρίων, αλλά το κολυμβητήριο του Κιλκίς που ξεκίνησε η κατασκευή του και σταμάτησε στα θεμέλια, εξαιρέθηκε.
Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης καταδικάζει τη μεροληπτική σε βάρος του δήμου μεταχείριση εκ μέρους της Πολιτείας.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσής του έχει ως εξής:
Η έγκριση από τη διϋπουργική επιτροπή της κατασκευής μέσω της ΓΓΑ δεκατριών νέων κολυμβητηρίων σε διάφορα σημεία της χώρας, χωρίς σ’ αυτά να περιλαμβάνεται το κολυμβητήριο του Κιλκίς, αποτελεί πρόκληση για τους κατοίκους του Δήμου και του συνόλου του νομού μας.

Ταυτόχρονα, η σκανδαλώδης αυτή απόφαση καταδεικνύει πασιφανώς τον εμπαιγμό σε βάρος της νεολαίας και του συνόλου των δημοτών μας, από πλευράς του υφυπουργού Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη.
Θυμίζοντας ότι ο κ. υφυπουργός επικαλέστηκε υψηλό λειτουργικό κόστος για το κολυμβητήριο του Κιλκίς, που δήθεν αποτρέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής του, ρωτάμε:
- Τα κολυμβητήρια Αμπελοκήπων, Πυλαίας και Θέρμης Θεσσαλονίκης, Δράμας, Πολυγύρου, Ηγουμενίτσας, Καστοριάς κλπ, των οποίων η κατασκευή εγκρίθηκε, θα μπορούν να καλύψουν τα λειτουργικά τους έξοδα, ενώ αυτό του Κιλκίς, όχι; Από πού τάχα, τεκμαίρεται μια τέτοια αυθαίρετη υπόθεση;
-  Ο προϋπολογισμός όλων των προαναφερθέντων κολυμβητηρίων ξεπερνά τον αντίστοιχο του Κιλκίς. Με ποια λογική, λοιπόν, τα έργα αυτά μπορούν να εκτελεστούν ενώ του Δήμου μας όχι;
Είναι προφανές ότι η αθλητική και πολιτική ηγεσία της χώρας προκαλεί κι εμπαίζει τους πολίτες του Κιλκίς με τέτοιες αποφάσεις. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή στάση, καλούμε τους υπευθύνους της Πολιτείας να την αναθεωρήσουν και να εγκρίνουν την κατασκευή του κολυμβητηρίου Κιλκίς, και δηλώνουμε ότι δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση του σημαντικού για τον τόπο μας έργου.