Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:50:12 πμ
Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 09:06

Κατασκευή ανισόπεδων κόμβων στην εθνική οδό Κιλκίς - Σερρών

Ερώτηση κατέθεσαν προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας-Θράκης οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ζητώντας την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και παράδρομων
στην εθνική οδό Κιλκίς-Σερρών.

Στην ερώτησή τους αναφέρουν:
«Πηγή» τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί η εθνική οδός Κιλκίς-Σερρών στο δρόμο προς Μεταλλικό, καθώς δεν υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι, μέσω των οποίων οι οδηγοί θα μπορούν να περνούν στο απέναντι ρεύμα. Ενδεικτικά, για να φτάσει κάποιος στο ανεγειρόμενο κτίριο του Τ.Ε.Ι. Κιλκίς, θα πρέπει να διασχίσει κάθετα το δρόμο, κινδυνεύοντας να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα ή δυστύχημα.
Επομένως, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη κατασκευής ανισόπεδων κόμβων τόσο στη δυτική όσο και στη νότια είσοδο/έξοδο του Κιλκίς. Επιπλέον, θα πρέπει να κατασκευαστούν παράλληλοι παράδρομοι πρόσβασης με υπογειοποιήσεις, κατά μήκος τόσο της δυτικής περιφερειακής οδού όσο και της εθνικής οδού Κιλκίς-Σερρών, μέχρι τον κόμβο του Μεταλλικού.
Η ευθύνη για τη μη κατασκευή των εν λόγω έργων βαρύνει διαχρονικά τις κυβερνήσεις (Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ.), οι οποίες παραμελούν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση του λαού, προς όφελος της κερδοφορίας των κατασκευαστικών ομίλων.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί τι μέτρα θα λάβει άμεσα η Κυβέρνηση, ώστε να κατασκευαστούν τα απαραίτητα έργα στην περιοχή για την ασφαλή διέλευση εποχούμενων και πεζών.