Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024, 7:52:08 μμ
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 14:22

Κέρδος η δέσμευση για σχολή ΤΕΙ

«Στα πέντε χρόνια παρήχθη μεγάλο έργο, μεταρρυθμιστικό, με τομές και επίλυση σημαντικών προβλημάτων. Παραλάβαμε από το ΠΑΣΟΚ τη δημιουργική λογιστική, την αδιαφάνεια, τη διαφθορά την αναξιοκρατία. Εργαστήκαμε σκληρά υπό την καθοδήγηση του Κ. Καραμανλή και πετύχαμε πολλά. Παραλάβαμε έλλειμμα 7,4% και τώρα είναι κάτω από 3%. Παραλάβαμε δημόσιο χρέος 104% και το μειώσαμε στο 94%. Ο πληθωρισμός είναι 3%, ο χαμηλότερος από το 1981.


Αλλά αυτούς τους αριθμούς, αυτό το έργο δεν το μεταδίδουν από τα μεγάλα κανάλια. Γι’ αυτό και πρέπει να το μεταδίδουμε εμείς οι Νεοδημοκράτες.».
Ο Υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος που διασάλπισε τα παραπάνω επιτεύγματα της κυβέρνησης σκιαγράφησε και το περιεχόμενο της επικοινωνιακής αντεπίθεσης της Ν.Δ. Συνοψίζεται ως εξής: «Ναι, υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει η παγκόσμια κρίση. Η κυβέρνηση όμως παρήγαγε τεράστιο μεταρρυθμιστικό έργο που δεν το πληροφορείται ο λαός, διότι δεν «μας παίζουν τα κανάλια»».
Αρκεί ο επικοινωνιακός οίστρος να ελέγχεται και να μην διαφημίζονται κατορθώματα σαν τη «μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%»  διότι ναρκοθετούν το ελάχιστο σοβαρότητας που απαιτείται ακόμα και στις προεκλογικές ομιλίες.

Κέρδος η δέσμευση για το ΤΕΙ
Ας μην θεωρηθεί όμως ότι η επίσκεψη δεν είχε θετικό απολογισμό.
Το αίτημα για ίδρυση και δεύτερου τμήματος ΤΕΙ ιδιαίτερα τώρα που αποπερατώθηκε το κτήριο είναι και σημαντικό και λίαν επίκαιρο. Ο Νομάρχης Ευάγγελος Μπαλάσκας έθεσε το αίτημα συνδέοντάς το με την μελέτη που συντάσσεται από τη Νομαρχία.
Ο κ. Ταλιαδούρος υπήρξε ιδιαίτερα θετικός και κατατοπιστικός αφού ενημέρωσε για τις ακολουθητές διαδικασίες ώστε νε προταθούν δυο τμήματα με παρεμφερές περιεχόμενο ώστε να είναι εφικτή η ίδρυση, πέραν του δεύτερου τμήματος και ατοτελούς σχολής ΤΕΙ στο Κιλκίς.
Πάντα ταύτα επιβεβαιώθηκαν και σε σύσκεψη, αλλά διατυπώθηκαν τοσο στον χαιρετισμό του Νομάρχη όσο και στην ομιλία του κ. Ταλιαδούρου.

Υποτονική παρουσία
Ο Υφυπουργός παιδείας μίλησε σε περίπου 200 νεοδημοκράτες, οι μισοί εκ τω οποίων ήταν εκπρόσωποι θεσμικών οργάνων (Βουλευτές, νομάρχης, γαλάζιοι δήμαρχοι, στελέχη της αυτοδιοίκησης, μέλη της ΝΟΔΕ, πρόεδροι εμπορικών συλλόγων Κιλκίς και Πολυκάστρου, πρόεδροι ενώσεων συνεταιρισμών Κιλκίς και Αξιούπολης κ.λ.π.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μάκης Πεντζερετζής, νομάρχης, βουλευτές.
Ειρήσθω εν παρόδω ότι ο κ. Ταλιαδούρος στα επιτεύγματα της κυβέρνησης συμπεριέλαβε την εγγύηση τω τραπεζικών καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ για κάθε πολίτη, την διευκόλυνση του λαού και τω επιχειρήσεων σε ρευστότητα με 28 δις ευρώ, τα «οποία δεν χαρίζουμε στις τράπεζες, όπως διαστρεβλώνει την πολιτική μας το ΠΑΣΟΚ,  αλλά διευκολύνουμε λαό και επιχειρήσεις», τις ενισχύσεις σε Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις (ΤΕΜΠΜΕ) και την πολιτική ενίσχυσης των αγροτών με 5000 εκατ. ευρώ διότι «γνωρίζουμε και συμπραστεκόμαστε στις δυσκολίες που περνάνε».