Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα που έγινε πριν από δέκα χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2012, σε περιοχή του Κιλκίς.
Κιλκίς: Εξιχνιάστηκε, μετά από δέκα χρόνια, ληστεία σε βάρος ταχυδρομικού διανομέα
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ατόμων που αφαίρεσαν χρηματικό ποσό 30.000 ευρώ.
Ειδικότερα, το πρωί της 6ης Δεκεμβρίου 2012 σε περιοχή του Κιλκίς, οι δύο από τους ημεδαπούς, με την απειλή όπλου που έφερε ένας εξ αυτών, ακινητοποίησαν ταχυδρομικό διανομέα και τον εξανάγκασαν να βγει από το όχημα που χρησιμοποιούσε για τη διανομή αλληλογραφίας.
Στη συνέχεια αφαίρεσαν το παραπάνω όχημα, μέσα στο οποίο υπήρχε μία τσάντα με το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ, προς διανομή σε οικισμούς του Κιλκίς. Όπως διαπιστώθηκε, ο τρίτος συνεργός τους επέβαινε σε φορτηγό, το οποίο χρησιμοποίησαν για να εμποδίσουν και να επιβραδύνουν το όχημα του παθόντα.
Το όχημα του ταχυδρομικού διανομέα είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς εγκαταλειμμένο σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς, όπου μέσα από την τσάντα είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 30.000 ευρώ.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανδρών, για το αδίκημα της ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Για την υπόθεση, από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επιβλήθηκαν στους προαναφερόμενους ημεδαπούς ποινές κάθειρξης.
Το ρεπορτάζ των ΕΙΔΗΣΕΩΝ τον Δεκέμβριο του 2012 για τη ληστεία:
Ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό του ταχυδρομικού του Κιλκίς πως μπορεί να πέσει θύμα ληστείας, από αυτές που βλέπουμε καθημερινά στα δελτία των τηλεοράσεων και νομίζουμε πως συμβαίνουν σ’ έναν κόσμο μακρινό.
Ήσυχος τόπος το Κιλκίς, αλλά φαίνεται πως πρέπει πια να υπολογίζουμε πως κατά καιρούς θα μας… επισκέπτονται και ληστές των δρόμων! Το καλοκαίρι εξ άλλου είχαμε τη μεγάλη κινηματογραφική ληστεία σε βάρος υπαλλήλων του καταστήματος Αφορολογήτων Ειδών των Ευζώνων, με την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου τους έξω από το Μικρόδασος.
Στις 9.30 το πρωί της περασμένης Πέμπτης χτύπησαν και πάλι οι «ληστές των δρόμων» στο Κιλκίς! Αυτήν τη φορά το θύμα ήταν υπάλληλος των ΕΛΤΑ Κιλκίς. Οι δυο δράστες, φορώντας σκούφους στο κεφάλι, ακινητοποίησαν τον έκπληκτο και έντρομο υπάλληλο έξω από την πόλη του Κιλκίς και με παρατεταμένη την καραμπίνα τον υποχρέωσαν να κατέβει από το αυτοκίνητό του. Ο υπάλληλος δεν μπορούσε παρά να υπακούσει. Οι δράστες πήραν αμέσως το ιδιωτικό αυτοκίνητο του υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν κινούμενοι προς την περιοχή του Μαυρονερίου. Πάνω στο αυτοκίνητο υπήρχαν οι συντάξεις των αγροτών της περιοχής Μεσιανού, κοντά 30.000 ευρώ. Προφανώς οι δράστες με κάποιο τρόπο γνώριζαν για τη μεταφορά των συντάξεων, το αυτοκίνητο και την κίνηση του υπαλλήλου.
Η κινητοποίηση της Αστυνομίας του Κιλκίς ήταν άμεση και λίγη ώρα αργότερα το αυτοκίνητο του υπαλλήλου εντοπίστηκε στο Μαυρονέρι, με τη σήμανση να πιάνει δουλειά, αναζητώντας αποτυπώματα και DNA των δραστών μέσα στο όχημα, αλλά με τους δυο δράστες να παραμένουν ακόμη άφαντοι.



