Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 7:24:48 μμ
Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2009 14:41

Κιλτίδης σε πληγέντες: Δηλώστε έγκαιρα να πληρωθείτε νωρίς

Ευρεία σύσκεψη για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή από τη σφοδρή χαλαζόπτωση της προηγούμενης εβδομάδας στην περιοχή του Πολυκάστρου πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Πολυκάστρου υπό την προεδρία του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Κιλτίδη και με τη συμμετοχή του προέδρου του ΕΛ.ΓΑ κ. Νίκου Κατσαρού, του Νομάρχη Κιλκίς κ. Β. Μπαλάσκα, του Δημάρχου Πολυκάστρου
κ. Δ. Σμυδάκη, του προϊσταμένου του ΕΛ.ΓΑ Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπρόζου, εκπροσώπων της ΕΑΣ Αξιούπολης και αγροτικών φορέων της περιοχής.
Κατά τη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ιδιαιτέρως από τον κ. Κιλτίδη η ανάγκη επίσπευσης της υποβολής των δηλώσεων ζημίας στις καλλιέργειες από πλευράς αγροτών  προκειμένου και ο ΕΛ.ΓΑ με τη σειρά του να προχωρήσει τάχιστα στην εκτίμηση των ζημιών και στην αποζημίωση των δικαιούχων μετά τη λήξη της περιόδου συγκομιδής.
Κατόπιν οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν αγροτικές καλλιέργειες στην περιοχή της Αρτζάν όπου και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος των καταστροφών σε καλλιέργειες βαμβακιού, αραβοσίτου και σιτηρών.