Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024, 3:07:23 μμ
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023 21:03

Κίνηση Πολιτών Δήμου Παιονίας: Ευθύνες και προοπτικές για το δρόμο-καρμανιόλα

Η ανασκόπηση της συνάντησης με τους ανθρώπους του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα για το προβληματικό κομμάτι της ΠΑΘΕ Πολυκάστρου-Χαλάστρας υπό το πρίσμα της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ.

Όταν βγήκαμε στον δρόμο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ, είχαμε το εξής σύνθημα, «αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα».

 

Στη συνάντηση γίναμε θιασώτες ακριβώς αυτού. Αν δεν πιέζαμε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και αυτός με την σειρά του το ΤΑΙΠΕΔ, ούτε αυτή η συνάντηση θα είχε γίνει, ούτε ο φάκελος θα είχε πάει στο ελεγκτικό συνέδριο.

Ας δούμε όμως τι πρέπει να γίνει από εδώ και στο εξής. Εμείς ως Κίνηση θα μιλήσουμε με ονόματα.

Ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε πως θα μιλήσουμε με τους υπεύθυνους της Εγνατία οδού, οι οποίοι εισπράττουν εδώ και 6 χρόνια διόδια και είναι υπεύθυνοι για την συντήρηση του δρόμου. Κάτι το οποίο δεν γίνεται τα τελευταία έτη.

Ο κ. Τζιτζικώστας, ο κ. Γεωργαντάς και ο κ. Φλωρίδης μπορούν ΑΝ θέλουν να πιέσουν το Ελεγκτικό Συνέδριο να  προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην υπογραφή του φακέλου.

Οι ίδιοι τρεις άντρες, μπορούν ΑΝ θέλουν να πιέσουν το Υπουργείο Υποδομών να δώσει το οκ για να ξεκινήσουν τα έργα πριν περάσει από την Ελληνική Βουλή. (Για να μην υπάρχουν άσκοπες καθυστερήσεις και κάποιοι νεκροί, εξαιτίας αυτών).

Οι ίδιοι άντρες μπορούν ΑΝ θέλουν να πιέσουν την εταιρία την ίδια και να την κάνουν ΝΑ θέλει να ξεκινήσουν τα έργα άμεσα.

Ο δήμαρχος Παιονίας Κ. Σιωνίδης έπρεπε ήδη εδώ και αρκετά χρόνια να πιέζει όλους αυτούς για να τους κάνει ΝΑ θέλουν να πιέσουν. Και μπορεί να το κάνει ΑΝ θέλει.

Τώρα θα περάσουμε στο ρόλο το δικό μας, της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ και όλων εσάς που συμμετέχετε μαζί μας στις δράσεις μας. Εμείς και θέλουμε και μπορούμε να δημοσιοποιούμε τα προβλήματά μας. Να προτείνουμε λύσεις. Να ενημερώνουμε τους συνδημότες μας για όλα όσα διαδραματίζονται και ποιοι είναι αυτοί που ΑΝ θέλουν μπορούν να πάνε τον τόπο μας μπροστά. Να υπενθυμίζουμε στις αρχές του τόπου ότι πρέπει ΝΑ θέλουν να βοηθήσουν να γίνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτός ο δρόμος-δολοφόνος, ένας ασφαλής κλειστός αυτοκινητόδρομος.

Ως ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ζητάμε την εξαίρεση όλων των δημοτών Παιονίας από το αντίτιμο των διοδίων, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο. Αυτή την στιγμή το ζητάμε μόνο εμείς από όλους όσους προαναφέραμε. Θέλουμε να κάνουμε σαφές, πως ΑΝ θέλουν οι κύριοι που αναφέρονται πιο πάνω και ασκούν διοίκηση, και ο δρόμος θα γίνει γρήγορα και οι δημότες Παιονίας θα εξαιρεθούν από το αντίτιμο των πλευρικών διοδίων.

Για τυχόν καθυστέρηση οι μόνοι υπεύθυνοι πλέον θα είναι όσοι ΔΕΝ θέλουν να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο φάκελος έπρεπε να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο, και πήγε. Σειρά «μας» τώρα!

 

Υ.Γ: Πρώτοι εμείς θα εκθειάσουμε αυτούς που ΘΕΛΟΥΝ και ΠΡΑΤΤΟΥΝ για το καλό του τόπου μας. Αλλά επίσης εμείς θα πούμε ποιοι ΔΕΝ θέλουν να βοηθήσουν και να πιέσουν για οποιονδήποτε λόγο!
Με τιμή
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ