Σάββατο, 27 Απριλίου 2024, 5:20:30 μμ
Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2023 10:05

Kleemann: Επενδύσεις 5,5 εκ. ευρώ ολοκληρώνονται στο Κιλκίς εντός του 2024

Αυτοματοποίηση και ψηφιακός μετασχηματισμός η στρατηγική προτεραιότητα - Δρομολογείται επένδυση για φωτοβολταϊκά πάνελ - Έρχονται το 2024 νέοι μηχανικοί MRL ανελκυστήρες

Επενδύσεις 5,5 εκατ.ευρώ, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο σύνολό τους εντός του 2024, έχει σε εξέλιξη η KLEEMANN, με αιχμή τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις, καθώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αυτοματοποίηση αποτελούν στρατηγική της προτεραιότητα. 

Ειδικότερα, στις εγκαταστάσεις της στο Κιλκίς και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο των ηλεκτρονικών ολοκληρώθηκε ήδη επένδυση που αφορά στην αγορά υπερσύγχρονου λογισμικού και μίας μηχανής προετοιμασίας καλωδίων, αυτοματοποιώντας έτσι την μελέτη και την παραγωγική διαδικασία των ηλεκτρολογικών πινάκων. Επιπλέον, στο εργοστάσιο θαλάμων εγκαταστάθηκε ρομποτικό σύστημα για τη συναρμολόγηση θαλάμων, ενώ, στη θυγατρική της KLEEMANN, KLEFER στο Κιλκίς «τρέχει» τριετές επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 3,5 εκατ.ευρώ για την εγκατάσταση νέας, αυτοματοποιημένης γραμμής παραγωγής πορτών ανελκυστήρων. 

Σημαντική είναι και η επένδυση του νέου συστήματος διαχείρισης παραγωγής (MES_ Manufacturing Execution System), καθώς σε πραγματικό χρόνο θα υπάρχουν πληροφορίες και δείκτες που αποτυπώνουν τι συμβαίνει τη δεδομένη στιγμή σε κάθε πόστο/ θέση εργασίας, επιτρέποντας τον προγραμματισμό των εργασιών και την άμεση λήψη αποφάσεων.  

Τέλος, δρομολογείται επένδυση ύψους 800.000 ευρώ σε φωτοβολταϊκά, με στόχο τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας κατά 13% το 2024 και κατά 26% το 2025.

«Το πιο βασικό συστατικό της διαρκούς ανάπτυξής μας είναι ότι, ακόμη και μέσα στις κρίσεις, δεν σταματήσαμε να επενδύουμε στην καινοτομία, σε σύγχρονα συστήματα παραγωγής, στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας και κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό» λέει στη Voria.gr ο General Manager του ομίλου της KLEEMANN, Γιάννης Σανιδιώτης.

Άνω του 90% του κύκλου εργασιών οι διεθνείς πωλήσεις  

Σήμερα οι διεθνείς πωλήσεις της KLEEMANN υπερβαίνουν το 90% του κύκλου εργασιών της. Μάλιστα, το δίκτυο πωλήσεών της εκτείνεται σε περισσότερες από 100 χώρες, με τοπική παρουσία σε σημαντικές αγορές, όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, καθώς και τοπική παραγωγή, εκτός από την Ελλάδα, στη Σερβία και στην Κίνα. Στην παρούσα φάση η γεωγραφική κατανομή των πωλήσεών της διαμορφώνεται ως εξής: Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική 79%, Κίνα-Ασία 15%, Αμερική 6%.

Τα τελευταία χρόνια δε, παράλληλα με την οργανική της ανάπτυξη, στρατηγικό στόχο αποτέλεσε και η ανάπτυξη μέσω εξαγορών. Μάλιστα, για την επέκτασή της εκτός Ελλάδας µέσω εξαγορών η KLEEMANN δαπάνησε 18,5 εκατ.ευρώ κατά την προηγούμενη τριετία. Ειδικότερα, ενίσχυσε την παρουσία της στην αγορά της Αγγλίας, αποκτώντας 4 εταιρείες, την Focus Lifts, την Liftsource, την Guideline Lift Services και την Hoistway. Επιπλέον, στην Αμερική προχώρησε στην εξαγορά της Day Elevators με έδρα τη Νέα Υόρκη, ενώ το 2022 ίδρυσε νέα εταιρεία με εμπορική δραστηριότητα στο Aalst του Βελγίου με την επωνυμία KLEEMANN Belgium. 

 Πηγή: voria.gr