Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2023, 9:40:14 πμ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 07:59

Ξανά στους δρόμους οι μαθητές του Κιλκίς

Την Τρίτη ήταν περί τους 200. Τριπλάσιοι μαθητές συγκεντρώθηκαν και πάλι στην πλατεία Ειρήνης την Τετάρτη. Ίδια τα συνθήματα κατά των αστυνομικών, ίδια και η πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο με πορεία μέσω της 21ης Ιουνίου και της Καλούδη.  Περί τους 600 μαθητές λοιπόν των γυμνασίων και λυκείων της πόλης με ορισμένα άκρως επιθετικά πανό και συνθήματα « βάλτε φωτιά στον μπάτσο τον φονιά», «….» διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον αδικοχαμένο Αλέξη Γρηγορόπουλο χωρίς ωστόσο τις ρίψεις αβγών και γιαουρτιών σε υποκαταστήματα τραπεζών.


Το ειρηνόφιλο της όλης διαμαρτυρίας τόνισαν οι ίδιοι οι μαθητές σε άλλα συνθήματα «θέλουμε αγάπη και όχι φασαρίες, γι’ αυτό μας αναγκάσατε να κάνουμε πορείες»
Μόνο όταν κατέληξαν μπροστά στο αστυνομικό μέγαρο οι πλέον δυναμικοί πρωταγωνίστησαν σε ολιγόλεπτη «βροχή» πορτοκαλιών προς το κτήριο.
Η αστυνομία άργησε να παρουσιαστεί στην αρχή της πορείας επί της πλατείας Ειρήνης γι’ αυτό και υπήρξαν δυσχέρειες στη διευθέτηση της τροχαίας κίνησης. Πάντως όπως και την Τρίτη συνολικά κράτησε την ενδεδειγμένη στάση και διευκόλυνε την αποτροπή δυσάρεστων εντάσεων.
Οι μαθητές διαλύθηκαν ήσυχα χωρίς κανένα επεισόδιο να σκιάσει την ειρηνική διαμαρτυρία τους.