Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 9:51:33 μμ
Σάββατο, 02 Μαρτίου 2024 19:33

Ξεκίνησε η κατασκευή του Υδροθεραπευτηρίου για Άτομα με Αναπηρία του Συλλόγου 'βηματίΖΩ' Κιλκίς

Είναι η ωραιότερη είδηση της χρονιάς. Τα άτομα με αναπηρία θα αποκτήσουν στο Κιλκίς το δικό τους Υδροθεραπευτήριο. Λίγα μέτρα από την είσοδο του πευκόφυτου Λόφου του Ηρώου, με το Στρατιωτικό Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων του Κιλκίς τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση!  Στο χώρο αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» κάνει πράξη ένα όνειρο όλων των ατόμων με αναπηρία. Κατασκευάζει το δικό τους Υδροθεραπευτήριο.

 

Το κτήριο που ξεκίνησε να κατασκευάζεται θα είναι τα αποδυτήρια του Συγκροτήματος. Ένα διώροφο κτήριο συνολικά 90τ.μ. Μπροστά από αυτό θα κατασκευαστεί η πισίνα. Σκεπαστή με τηλεσκοπικό μεταλλικό θόλο. Η διάμετρός της θα είναι 6Χ15 και θα έχει βάθος 1,5 μέτρο με ράμπα εισόδου.

Ο θόλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis, θα μπορεί να ανοίγει το καλοκαίρι και να κλείνει την άνοιξη και το φθινόπωρο. Με τη ζεστασιά και το άπλετο φως του ήλιου η πισίνα θα μπορεί να λειτουργεί για πολλούς μήνες το χρόνο, προσφέροντας μοναδικές στιγμές στα άτομα με αναπηρία του ν. Κιλκίς.

Ο Σύλλογος «βηματίΖΩ» μπόρεσε να εντάξει το έργο στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Leader, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Κιλκίς, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 222.000 ευρώ, με τον τίτλο: «Κατασκευή Υδροθεραπευτηρίου για το Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Κιλκίς ‟ΒηματίΖΩ’’».

Ωστόσο, ο προϋπολογισμός αυτός έγινε πριν από πέντε χρόνια και τα πράγματα έχουν ανατραπεί όσον αφορά το κόστος κατασκευής.

Αξίζει, λοιπόν, αυτή η προσπάθεια του Συλλόγου να βρει τη συμπαράσταση και τη στήριξη όλων των φορέων και των ανθρώπων του ν. Κιλκίς. Ώστε πολύ σύντομα τα άτομα με αναπηρία του Κιλκίς να αποκτήσουν το δικό τους υπέροχο Υδροθεραπευτήριο.

Κώστας Τερζενίδης

Πολυμέσα