Κυριακή, 21 Απριλίου 2024, 4:33:41 πμ
Πέμπτη, 29 Φεβρουαρίου 2024 10:02

Ξεχείλισε η οργή των κιλκισιωτών για το έγκλημα στα Τέμπη

Βγήκαν στους δρόμους οι κιλκισιώτες το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου απαιτώντας να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη με το παλλαϊκό συλλαλητήριό τους.

 

Και ήταν η οργή των νέων ανθρώπων, των μαθητών του Κιλκίς, που ξεχείλισε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τον θάνατο των 57 ανθρώπων, κυρίως νέων, που χάθηκαν στις ράγες του τρένου.

«Δεν ξεχνάμε», «Όχι στη συγκάλυψη», «Η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη», ήταν τα συνθήματα των νέων του Κιλκίς, ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα…

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από σωματεία και φορείς του Κιλκίς στην πλατεία Ειρήνης, όπου μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία των μαθητών της πόλης.

Η συγκέντρωση άνοιξε με χαιρετισμό μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ και την ανάγνωση επιστολής πατέρα θύματος των Τεμπών από την καθηγήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ελένη Μαρβάκη. Ακολούθησαν ομιλίες, από το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς η Καλλιόπη Σμυδάκη-Χαμουρούδη, από τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους η Μάγδα Σαχινίδου, του προέδρου της ΕΛΜΕ Γιώργου Πολυχρονιάδη και του προέδρου της Ένωσης Γονέων Κώστα Τσαουσίδη, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Σταυρούλα Νικολαΐδου από το κλαδικό σωματείο Τροφίμων Ποτών.

Ακολούθησε πορεία με συνθήματα από την 21η Ιουνίου μέχρι το Δημαρχείο και από εκεί μέσω της οδού Θεσσαλονίκης στον Πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου.

Πολυμέσα