Σάββατο, 25 Μαΐου 2024, 2:37:01 πμ
Δευτέρα, 18 Μαϊος 2009 09:29

Κυρίαρχη η ΠΑΣΠ στο ΤΕΙ Κιλκίς

Την Τετάρτη 13 Μάη διεξήχθησαν οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας και στο δικό μας, το ΤΕΙ Σχεδιασμού Παραγωγής και Εμπορίας Ενδυμάτων, Κιλκίς. Συμμετείχαν δύο παρατάξεις, η ΠΑΣΠ και η Αριστερή Ενότητα που ως γνωστόν πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Η Παράταξη της ΠΑΣΠ για μία ακόμη χρονιά κατήγαγε σπουδαία νίκη που την αναδεικνύει σε αυτοδύναμη παράταξη στο ΤΕΙ του Κιλκίς.


Τα ποσοστά των εκλογών έχουν ως εξής:
ΠΑΣΠ: 80%
Αριστερή Ενότητα: 17%
Άκυρα/Λευκά: 2,5%
Η ΠΑΣΠ, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι « δυναμικά θα συνεχίζει να αγωνίζεται για ένα πιο δίκαιο εκπαιδευτικό σύστημα, απαλλαγμένο από τις εξαρτήσεις του παρελθόντος.
Μια ανώτατη εκπαίδευση που θα πληροί τις προϋποθέσεις για να θωρακίζει τους αποφοίτους της με όλα τα εχέγγυα, ακαδημαϊκά και επαγγελματικά που θα τους οδηγήσουν στην αγορά εργασίας με δυνατότητες και προοπτικές.
Μια τριτοβάθμια εκπαίδευση που δεν θα ρίχνει νερό στον ατέρμονα μύλο της παραγωγής στρατιών ανέργων, αλλά θα εξοπλίζει τους αποφοίτους με προσόντα ώστε να μη καταστούν επαίτες εργασίας.
Πιο συγκεκριμένα, για το ΤΕΙ Κιλκίς η ΠΑΣΠ διεκδικεί επαγγελματικά δικαιώματα κατοχυρωμένα για τους αποφοίτους του τμήματος,
αξιολόγηση των καθηγητών και του προγράμματος σπουδών, νέα πιο σύγχρονα συγγράμματα, ταχεία μεταφορά του τμήματος στο καινούριο κτίριο.
Τέλος, διεκδικούμε τη δημιουργία νέων τμημάτων του ίδιου κλάδου και γνωστικού αντικειμένου που θα οδηγήσει στη δημιουργία σχολής και στην αναβάθμιση του ΤΕΙ μας αφού από τμήμα θα γίνει σχολή.
Οι τοπικοί φορείς οφείλουν σε συνεργασία με το σύλλογο φοιτητών του ΤΕΙ Κιλκίς να αγωνιστούν για να μην οδηγηθεί η σχολή μας στην απαξίωση»