Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, 11:33:17 μμ
Δευτέρα, 06 Απριλίου 2009 06:23

Λαμπερή η Γιορτή Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η καθιερωμένη «Γιορτή του Αθλητισμού» που διοργάνωσε το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κιλκίς (ΔΑΚ), την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου 2009.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς, στο οποίο παραβρέθηκαν πολλοί φίλοι του αθλητισμού, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων και φυσικά όλη η αθλητική οικογένεια του Δήμου.


Τις δραστηριότητες και τον προγραμματισμό του ΔΑΚ παρουσίασε ο πρόεδρος του, Κοσμάς Αβραμίδης, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτριος Τερζίδης, ο οποίος τόνισε την σημασία και της «Γιορτής», ως εκδήλωση υποστηρικτική της κοινωνικής πτυχής του Αθλητισμού, και ως επιβράβευση των συλλόγων και αθλητών.
Ως κορυφαίος αθλητής για το 2008 τιμήθηκε ο Δημήτριος Τσολακίδης, αθλητής της δισκοβολίας, για την δεύτερη θέση που κατέκτησε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα παίδων και την πρώτη στο πανελλήνιο διασυλλογικό πρωτάθλημα παίδων (την απονομή έκανε ο δήμαρχος Κιλκίς Δ. Τερζίδης).
Δύο ομάδες βραβεύτηκαν για τις διακρίσεις τους. Πρόκειται για την ομάδα καλαθοσφαίρισης του Αετού Κιλκίς, για την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΚΑΣΚΕΜ (το βραβείο παρέδωσε επικεφαλής της μειοψηφίας του Δήμου Π. Πασσαλίδης), και την για ομάδα χειροσφαίρισης του 1ου Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς, για την κατάκτηση της τρίτης θέσης στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Κύπρο (το βραβείο παρέλαβαν ο διευθυντής του σχολείου Χρ. Ντέντας και ο αθλητής Ηλ. Μιχαηλίδης, από τον προϊστάμενο φυσικής αγωγής Γ. Χατζηϊωάννου).
Για την συμβολή της στον αθλητισμό τιμήθηκε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Νέα Πορεία» και ο εκδότης Μηνάς Παπαδόπουλος (από τον πρώην υπουργό και βουλευτή Γιώργο Φλωρίδη). Μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση βραβεύτηκε ως παλιός πρωταθλητής της πάλης και ως πρωταθλητής της ζωής ο Κώστας Χαλκίδης (από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Δ. Φωτιάδη) για να χειροκροτήσουν θερμά.
Από τους παλαίμαχους διαιτητές τιμήθηκε ο Πέτρος Κεσίδης για την προσφορά του στο χώρο του ποδοσφαίρου (από τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο, αρχιμανδρίτη π. Απόστολο). Από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές τιμήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο Ματθαίος Σιδηρόπουλος, παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Κιλκίς και του Κιλκισιακού (από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδη).
Από τους αθλητές βραβεύτηκαν ο Σεβαστιανός Αναστασιάδης, για την διάκριση του στο ΤΑΕΚWO-DO (από τον νομαρχιακό σύμβουλο Αν. Αμανατίδη) και ο Γιώργος Καπέτης για την διάκριση του στον στίβο (από τον πρόεδρο του ΔΑΚ Κοσμά Αβραμίδη).
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το μουσικό συγκρότημα «Λούσιντ Ντριμ» ενώ ιδιαίτερο χρώμα προσέδωσε η επίδειξη σύγχρονου  μπαλέτου από την σχολή χορού «Αντάντζιο». Κατά την διάρκεια της παρουσιάστηκε σύντομο βιογραφικό των τιμώμενων προσώπων με φωτογραφικό υλικό, που προβαλλόταν σε ειδική οθόνη. Άψογοι ήταν για άλλη μια χρονιά οι παρουσιαστές της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Σοφία Ασίκη και ο αθλητικογράφος Χρήστος Καναρόπουλος.
Την εκδήλωση εκτός των προαναφερθέντων τίμησαν με την παρουσία τους ο π. υπουργός και βουλευτής Κιλκίς Σ. Τσιτουρίδης, ο εκπρόσωπος του Στρατού αντισυνταγματάρχης Α. Μασάλας, ο δήμαρχος Χέρσου Χρ. Ανθρακίδης, οι αντιδήμαρχοι Π. Μωυσίδης και Κ. Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ Χρ. Σπίγκος, η πρόεδρος του Κ.Κ.Σ. Καλ. Πάκα, οι δημ. σύμβουλοι Ζ. Μηναρετζή (Κιλκίς) και Μ. Αναστασιάδης (Κρουσσίων), κ.α.