Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021, 4:25:43 πμ
etpa
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 20:44

Λαμπερός και φέτος ο θεσμός της εκδήλωσης «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» στο δήμο Παιονίας

Συντάκτης:

Φέτος και για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Παιονίας διοργάνωσε τον επιτυχημένο θεσμό πλέον «Έργων Διάκρισις» προκειμένου να τιμήσει δημότες και φορείς του δήμου που διακρίθηκαν στις τέχνες, τον πολιτισμό, τα γράμματα, την λαογραφία και κυρίως στον εθελοντισμό.


Στο κατάμεστο από κόσμο Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου, το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019, παρουσία των εκπροσώπων της θρησκευτικής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, η Παιονία ένιωσε υπερήφανη για τους ανθρώπους της που μοχθούν, προσφέρουν και αναδεικνύουν μέσα από την δράση τους την ιδιαίτερη πατρίδα τους.
«Στους δύσκολους καιρούς που διαβιούμε, η Πατρίδα μας και ο τόπος μας έχουν ανάγκη από ανθρώπους με αξία και κυρίως ηθική για να δείχνουν το δρόμο ώστε να πάμε ενωμένοι μπροστά. Ο τόπος μας είναι ευλογημένος, έχει απαράμιλλο φυσικό κάλλος, βρίσκεται σε κομβικό στρατηγικό σημείο ως πύλη των Βαλκανίων και έχει άξιους ανθρώπους. Ένα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο ακόμη και μέσα στη δύσκολη αυτή συγκυρία αποδεικνύει την αξία του. Μοχθεί για το αύριο του τόπου και επιτυγχάνει την αναγνώριση. Αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους τιμούμε σήμερα. Ανθρώπους σεμνούς και με διάθεση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Ανθρώπους που με την δράση τους συνετέλεσαν ώστε ο δήμος μας να γίνει γνωστός στα πέρατα της επικράτειας αλλά και έξω από αυτά», όπως είπε ανάμεσα στα άλλα στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Παιονίας και εμπνευστής της εκδήλωσης Έργων Διάκρισης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και υπεύθυνος για τον πολιτισμό στο Δήμο Παιονίας κ. Δημήτρης Μπαβέλης, εξαίροντας με το λόγο του κυρίαρχο πρόταγμα της εκδήλωσης, τον εθελοντισμό.
Η επιλογή των βραβευθέντων έγινε με κριτήριο κυρίως την εξωστρέφεια για το δήμο που παράγεται ως αποτέλεσμα τις πράξεις όλων τους και φυσικά την εθελοντική τους δράση.
Ο Δήμος Παιονίας κάθε χρόνο τιμά διαφορετικούς ανθρώπους και φορείς και έτσι θα υπάρξει η ευκαιρία να βραβευθούν όλοι όσοι πραγματικά το αξίζουν.
Πρώτος από τους βραβευθέντες ήταν ο μουσικός κ. Γεώργιος Μέγκας για την σπουδαία καλλιτεχνική του πορεία (την απονομή έκανε ο Δήμαρχος κ. Γκουντενούδης) και ακολούθησε το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου με τους εθελοντές του για το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελούν (την απονομή του βραβείου έκανε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Υγείας κ. Αλίρης).
Τιμήθηκαν επίσης η κ. Ελένη Γρομπανοπούλου για την συμβολή της στην ίδρυση του Λαϊκού Πανεπιστημίου Παιονίας με έδρα την Αξιούπολη (την απονομή έκανε ο Βουλευτής κ. Γεωργαντάς) και η εθελοντική Ομάδα «Ισχύς εν τη ενώσει» Αγίου Πέτρου για την προσφορά της στον Οικισμό (την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Ευθυμιάδης).
Ακόμη, οι δημότες της Παιονίας χειροκρότησαν τους εθελοντές της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Παιονίας (την απονομή έκανε ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς κ. Μπαβέλης) και η «Κιβωτός» Γουμένισσας με τους Γιάννη Ζαγκότη και Γιώργο Πέτκο για την προσπάθεια διατήρησης της ιστορίας της περιοχής (την απονομή έκανε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ζώρας).
Το τιμητικό βραβείο του Δήμου Παιονίας δέχθηκαν ο Σύλλογος Γραμμάτων και Τεχνών Αξιούπολης (απονομή από τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλο) και ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Κίτσιος για την πλούσια δραστηριότητα που αναπτύσσει στο Γυμνάσιο - Λύκειο Ευρωπού (την απονομή έκανε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Τσιτενίδης).
Τρεις Σύλλογοι που ξεχώρισαν για την έντονη δραστηριότητα τους και την προσφορά τους στην όμορφη Παιονία βραβεύτηκαν στην φετινή εκδήλωση. Πρόκειται για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άσπρου με κορυφαία δράση το Καρναβάλι που μετράει 35 χρόνια ζωής (απονομή από τον Αντιδήμαρχο κ. Παμποράκη), τον Σύλλογο Γυναικών Γρίβας για την εκδήλωση «Κάστανο – Κρασί – Τυρί» (απονομή από την Αντιδήμαρχο κ. Δούμου) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολυπέτρου (απονομή από τον νέο Ταξίαρχο της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας κ. Γκουτζουρέλα).
Τελευταίος στη σειρά, μα όχι στην αξία, ο φοιτητής από τον Άγιο Πέτρο κ. Παντελής Αγγελίδης ως αριστούχος μαθητής του Δήμου για την χρονιά που πέρασε και την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ο οποίος είχε αναπτύξει και έντονη δράση στα κοινά της περιοχής (την απονομή έκανε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Καραμισάκη)
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εκφωνήθηκαν τα βιογραφικά των βραβευθέντων ενώ παρουσιάστηκε περιεκτικό οπτικοακουστικό υλικό σε ειδικά διαμορφωμένη οθόνη από τις όμορφες δράσεις τους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τον Δήμαρχο, ο Βουλευτής του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Μιχαλία Καραμισάκη, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Παιονίας κ.κ. Ελένη Δούμου, Λάζαρος Ευθυμιάδης, Γιώργος Φράγκος και Γιώργος Παμποράκης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Δημήτρης Μπαβέλης, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. κ. Αιμίλιος Δεβετζόπουλος, ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Σιωνίδης, η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σόνια Συμεωνίδου (πρώην Δήμαρχος Αξιούπολης), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ευθύμης Τσιτενίδης, κ. Αντώνης Ζώρας, κ. Κώστας Μεμετζής και Ιωάννης Αδαμόπουλος, ο Διοικητής της 33ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Ταξίαρχος κ. Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο πρώην υπουργός κ. Κιλτίδης, Εκπρόσωπος της Αστυνομίας, εκπρόσωποι Φορέων του Δήμου, κ.α.
Την εκδήλωση παρουσίασαν η κ. Σοφία Κεχαγιά, η κ. Δήμητρα Γαρδάνη και η κ. Μαρία Πένκη.

 

Ευχαριστήριο Δημάρχου Παιονίας για την εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019

Ως Δημοτική Αρχή Παιονίας νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά από την απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019 και ευχαριστούμε όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της.
Όλοι όσοι τιμήθηκαν και φέτος όπως κάθε χρονιά, αξιολογήθηκαν με κριτήριο την ανιδιοτελή τους προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, την αξιοσύνη τους και κυρίως τον εθελοντισμό.
Το υλικό που συνέλεξαν οι συνεργάτες μας από τους συλλόγους κυρίως, ήταν ευρύτατο και συνεπώς δεν μπορούσε να παρουσιασθεί όλο σε ένα οπτικοακουστικό υλικό διάρκειας μόλις δύο λεπτών, λόγω περιορισμού της διάρκειας της εκδήλωσης.
Η δράση όμως και η προσφορά των συλλογικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας είναι παντού γνωστή και η βράβευση τους ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να πράξει ο Δήμος μας.
Η φετινή εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019 του Δήμου Παιονίας ήταν ξεχωριστή καθώς είχε ως κύριο πρόταγμα τον εθελοντισμό.
Στους σύγχρονους δύσκολους καιρούς που διαβιούμε, οφείλουμε ως θεσμικά όργανα να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες από την κοινωνία των πολιτών που προτάσσουν την ανιδιοτέλεια και την προσφορά στην τοπική κοινωνία εν προκειμένω μέσω της διαφύλαξης της λαογραφικής και ιστορικής μας συνέχειας και της ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Σύλλογο Γυναικών Γρίβας για την τόσο μαζική του παρουσία στην εκδήλωση «ΕΡΓΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΙΣ» 2019.
Το παράδειγμα των γυναικών της Γρίβας καταδεικνύει ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε όχι μόνο την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά να δώσουμε ελπίδα για τους νέους μας.