Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:56:04 μμ
Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008 12:14

Λαμπρές εκδηλώσεις στο δήμο Γαλλικού

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στον Καμπάνη, την έδρα του Δήμου Γαλλικού.
Μικροί και μεγάλοι δημότες γέμισαν από νωρίς τον κεντρικό δρόμο του Καμπάνη, για να παρακολουθήσουν από κοντά τους πρωταγωνιστές της παρέλασης, που δεν ήταν άλλοι από τη μαθητιώσα νεολαία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου, Μανδρών και «Εχέδωρο» Γαλλικού και την «Κίνηση Γυναικών Παντελεήμονα και τους μικρούς τσολιάδες του Νηπιαγωγείου Καμπάνη.

Αξιοσημείωτη ήταν δε και η επιβλητική παρουσία των αλόγων του Ιππικού Ομίλου Περιστερίου R7, που με ιδιαίτερη χαρά συμμετείχε στις εκδηλώσεις της ημέρας, αλλά και του τμήματος στρατού της 71ης Ταξιαρχίας Ν.Σάντας. Την παρέλαση πλαισίωνε μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου.
Στο Ηρώο, λίγο πριν την παρέλαση, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφανιών από: το Δήμαρχο Γαλλικού, Γεώργιο Θεοδωρίδη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο Κώστα Γιαννόπουλο, εκπρόσωπο της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας Ν. Σάντας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Γαλλικού, Δημήτρη Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Α.Γ.Α. Αλέξανδρο Σαββίδη, από μαθητές του Λυκείου-Γυμνασίου, Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καμπάνη, τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Καμπάνη, την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Καμπάνη, καθώς και την Αντιπρόεδρο του ΤΟΣΥΝ Γαλλικού, Σεβαστή Κυριακίδου.
Παρόντες ήταν επίσης και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Σβέρκος και Θεόφιλος Μουρατίδης, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας.
Να σημειωθεί ότι εκδηλώσεις εορτασμού πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και συγκεκριμένα, σε Μάνδρες, Πεδινό, Γαλλικό, Λαοδικηνό, Πυργωτό και Νέα Σάντα.