Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου 2023, 2:32:57 μμ
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 03:59

Λαμπρή η επιτυχία της 16ης «Εσπερίδας εθελοντή αιμοδότη»

Για 16η συνεχή χρονιά η διοικούσα επιτροπή της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την «Εσπερίδα Εθελοντή Αιμοδότη» την Κυριακή 7 ΔΕκεμβρίου. Η προσέλευση μελών και φίλων της Τράπεζας καθώς και των επισήμων προσκεκλημένων, όπως πάντα πολύ μεγάλη, δείγμα της αναγνώρισης του έργου της Τράπεζας και της προσφοράς του εθελοντή αιμοδότη προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο.


Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του προέδρου των «Ακριτών» Γιάννη Παπαδόπουλου, με ευχαριστίες προς όλα τα μέλη για την συμβολή τους στο έργο της Τράπεζας Αίματος και με πρόταση προς τα μέλη αλλά και τον παριστάμενο πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργο Παρχαρίδη για την πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας την 19η Μαϊου εκάστου έτους ημέρας μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού.
Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου της ΠΟΕ καθηγητή καρδιολογίας του ΑΠΘ κ. Παρχαρίδη, ο οποίος αφού συνεχάρη το σύλλογο των «Ακριτών» για το πολύ σημαντικό έργο που επιτελεί και ιδιαίτερα γι’ αυτό της αιμοδοσίας στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους και τις πρωταρχικές επιδιώξεις της ΠΟΕ.
Μετά τους χαιρετισμούς ακολούθησε ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου Ολυμπιονίκη –τμηματάρχη εθελοντισμού του Δ.Ε.Σ. για την Ελλάδα, με θέμα «Προσφορά αίματος-προσφορά αγάπης». Η ομιλήτρια εντυπωσίασε τα μέλη και τους φίλους της Τράπεζας Αίματος με την απλότητα της, το λιτό και περιεκτικό της λόγο, τόνισε τη μεγάλη σημασία της εθελοντικής προσφοράς, αυτής που αβίαστα προσφέρεται από το περίσσευμα καρδιάς και αγάπης προς τον συνάνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα, από τον δότη-εθελοντή. Αυτός που προσφέρει κάτι με τη θέλησή του, χωρίς να του επιβάλει κανείς και ειδικά ο εθελοντής αιμοδότης, προσφορά αγάπης κάνει, αγάπης που σώζει ζωές. Εντυπωσιασμένη η ομιλήτρια από τον αριθμό των μελών της Τράπεζας και των μονάδων αίματος που πρόσφερε, την χαρακτήρισε πρότυπο εθελοντισμού και συνεχάρη θερμά τη διοικούσα επιτροπή της Τράπεζας για το έργο που επιτελεί. Στο τέλος της ομιλίας της χειροκροτήθηκε θερμά από όλους του παρευρεθέντες.
Τον απολογισμό του έργου της Τράπεζας για το 2008, όπως κάθε χρόνο έκανε ο υπεύθυνος της διακίνησης αίματος, επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Βασίλης Αθανασιάδης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε για το 2008 και μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου αιμοδότησαν 343 μέλη, χορηγήθηκαν 341 φιάλες αίματος για τις ανάγκες 176 ασθενών συνανθρώπων μας. Την ίδια χρονική περίοδο, προστέθηκαν 45 νέα μέλη, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών 767. Το απόθεμα ασφαλείας σήμερα ανέρχεται σε 96 μονάδες. Οι αιμοδοσίες του 2009 θα πραγματοποιηθούν στις 16 Μαρτίου, 6 Ιουνίου και στις 15 Νοεμβρίου 2009 και η 17η «Εσπερίδα» στις 18 Ιανουρίου και 6 Σεπτεμβρίου 2009.

Επίδοση κάρτας νέων μελών-βραβεύσεις
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την επίδοση «Κάρτας μέλους» των παρευθέντων  μελών (νέων αιμοδοτών) και βράβευση 25 μελών που συμπλήρωσαν 10, 20 και 30 αιμοδοτήσεις.
Για τη συμπλήρωση 10 αιμοδοτήσεων, τιμήθηκαν με την «χρυσή καρδιά», και έπαινο τα μέλη Αβραμίδης Παναγιώτης (Ποντοηράκλεια), Αθανασιάδης Β.  Νικόλαος, Γουγουλάκης Χρήστος, Ιωαννίδης Β. Βασίλειος, Ιωαννίδης Χρ. Γαβριήλ (Εύζωνοι), Παπαϊωάννου Χρήστος, Πιφτίτσης Δημήτριος (Άσπρος), Σιδηροπούλου Δέσποινα, Σιωνίδης Κώστας (Εύζωνοι), Στεργιούλας Γεώργιος, Συκούδης Δημήτριος, Τζελεπάκη Βούλα, Χαμουρούδης Β. Κώστας, Χαρτοματσίδου Παναγιώτα (Ποντοηράκλεια), Χατζημιχαηλίδης Παύλος (Θεσ/νίκη), Χουρσαλά Αγγελική.
Για τις 20 αιμοδοτήσει τιμήθηκαν με ειδική πλακέτα τα μέλη Κιαχίδης Γεώργιος (Εύζωνοι), Μικρόπουλος Ροδάκης (Ειδομένη), Μωυσίδης Χαράλαμπος (Μ. Δάσος), Παπαδόπουλος Ιωάννης (Πρ. Ακριτών), Σαρηγιαννίδης Γεώργιος (Θεσ/νίκη), Τάκος Αθανάσιος.
Για τις 30 αιμοδοτήσεις τιμήθηκαν με «χρυσό σταυρό» τα μέλη Μουρουσιάδης Μ. Κώστας, Μπουσμπούκης Βαγγέλης (Λιμνότοπος), Χαρτοματσίδης Κώστας Ποντοηράκλεια).
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με δεξίωση των μελών και παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα των Αφων Ιακωβίδη, που για άλλη μια φορά συνέβαλαν και αυτοί στην επιτυχία της εκδήλωσης.
Τη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πολυκάστρου και νέο μέλος της Τράπεζας Δημήτρης Σμυδάκης, ο βουλευτής Σάββας Τσιτουρίδης, ο νομάρχης Βαγγέλης Μπαλάσκας, ο αναπληρωτής νομάρχη Χρήστος Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος  Παμποράκης και Χρήστος Τσανασίδης, ο πρόεδρος του ΔΚΠΠ Πολυκάστρου Αγγελής Αναστασιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήρης Κουλίνας (τ. δήμαρχος), Νίκος Καραβαλάκης, Κώστας Σιωνίδης, ο υποδιευθυντής του Κ.Υ. Πολυκάστρου γιατρός  Γεώργιος Περπερίδης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου Γιάννης Αδαμόπουλος, η πρόδρος του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών Ελένη Χαμουρούδη, η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Ελενη Οικονόμου, το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ολυμπία Παρδάλη, ο τ. πρόεδρος των «Ακριτών», και μεγάλος αριθμός μελών και φίλων της Τράπεζας που γέμισαν κυριολεκτικά την αίθουσα.
Παρών στην εκδήλωση ο εκδότης των «ΕΙΔΗΣΕΩΝ» Κώστας Τερζενίδης και ιδιαίτερα μεγάλη η παρουσία του προσωπικού του τμήματος αιμοδοσίας του Ν.Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς, που με την πολύτιμη και καθ’ όλα άψογη συνεργασία τους, η τράπεζα αίματος των «Ακριτών», έχει καταστεί πρότυπο για όλο το νομό μας.

Ευχαριστίες
Η διοικούσα επιτροπή της «Τράπεζας Αίματος» ευχαριστεί θερμά το δήμο Πολυκάστρου, τα Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου, του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών, του συλλόγου Μικρασιατών, του συλλόγου Σαρακατσαναίων, του συλλόγου Γυναικών «Ευκράντη» τους Λάζαρο Αρβανίτη (Αξιούπολη), Γιαμπατζίδου Μαρία, Ρέππου Ρένα, Πέτσο Δημήτριο (Γουμένισσα), Σμυδάκη Δημήτριο, Ιβανούδη Ηλία (Άσπρο), Παμποράκη Γεώργιο, Τομπουλίδη Ηρακλή, Τσανασίδη Χρήστο, Ζαραλή Χρήστο, Αρκούδα Δημήτριο, Χατζηξενιτίδη Γιάννη, Σταυρόπουλο Λάζαρο, Γκουντενούδη Χρήστο, Κουλίνα Δημήτριο, Κατούδη Γεώργιο, Σιάνα Νικόλαο, Γεωργιάδη Κώστα, Πλαλή Ανδρέα, Ασλανίδη Θεόδωρο, Παρδάλη Ολυμπία, Παπαδόπουλο Γιάννη (πρόεδρος Ακριτών), Παπαδόπουλο Γιάννη (λογιστή), ΕΕΚΑΣ Αφοι Ξενιτίδη (Πλατανιά), Βασιλείου Κυριακή, Σαουλίδη Θεόδωρο, Κυριακίδου Άννα (Πλατανιά), Παπαδόπουλο Γρηγόρη, ΕΔ-ΕΤ Κρουκλίδης Α. Σάββα, Καραθόδωρο Χρήστο, Σαχπαζίδης Διογένη, Παναγιωτίδη Γεώργιο, Συμεωνίδη Γ. Νικόλαο, Τιρεκίδου Παρθένα, Ορφανίδη Δημήτρη (ΜΑΧΗΤΗΣ), και Τερζενίδη Κώστα (ΕΙΔΗΣΕΙΣ) για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των εξόδων διοργάνωσης της 16ης «Εσπερίδας Εθελοντή Αιμοδότη» τον Χάρη Ευμορφόπουλο για την διάθεση των ποτών-αναψυκτικών και την διεύθυνση του κέντρου «Νότες και Γεύσεις» για την άψογη εξυπηρέτηση όλων των παρευθέντων».
Κλείνοντας άλλη μια επιτυχημένη χρονιά, η Δ.Ε. της «Τράπεζας» ευχαριστεί και πάλι την γιατρό και μέλος της Μαρίας Καριεντίδου, το προσωπικό του τμήματος Αιμοδοσίας του ΝΓΝ Κιλκίς, τον μόνιμο χορηγό της Τράπεζας Μιχάλη Κιουρτσίδη (ΒΕΚ Μ. Δάσος) και τους Γρηγόρη Σουμελίδη και Δημήτρη Μερεσίδη για την βοήθειά τους.