Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 3:11:24 μμ
Πέμπτη, 09 Οκτωβρίου 2008 04:56

Λειτουργεί με πλήρεις εφημερίες το Νοσοκομείο

Καμιά διοίκηση δεν θα πει στους γιατρούς «εντέλλεσθε να κάνετε εφημερίες. Απλά θα ζητήσουμε την εφαρμογή του νόμου σε ότι αφορά στις εφημερίες» απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτριος Ασημακίδης στη «γραμμή άμυνας» που συναποφάσισαν ύστερα από τη διήμερη γενική τους συνέλευση την περασμένη εβδομάδα οι γιατροί του ιδρύματος.

Ο κ. Ασημακίδης αμφισβητεί ότι η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «παράγει  νόμο» και τονίζει πως ισχύει σε κάθε περίπτωση η κοινή υπουργική απόφαση Αλογοσκούφη - Αβραμόπουλου που αναστέλλει μέχρι το τέλος του 2008 την ισχύ των προεδρικών διαταγμάτων με τα οποία ενσωματώθηκαν στο εσωτερικό δίκαιο οι κοινοτικές οδηγίες που επιτάσσουν εργασία κατ’ ανώτατο όριο 48 ωρών για τους γιατρούς με ειδικότητα και 56 ωρών για τους ειδικευόμενους.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου ουδέν πρόβλημα θα υπάρξει στην λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς ήδη έχουν υποβάλλει πρόγραμμα εφημεριών οι βασικές κλινικές (τμήματα) του ιδρύματος, όπως οι δυο ορθοπεδικές, η χειρουργική, η παθολογική, η καρδιολογική, η γυναικολογική - μαιευτική, η παιδιατρική, η ακτινολογική κ.α.
Χθες Τρίτη οργανώθηκαν συσκέψεις γιατρών όπου η διοίκηση της ΕΝΙΚ   ενημέρωσε για τα τεκταινόμενα σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Σημειώνουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ (πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία) έκανε γνωστό ότι θα συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με κύρια αιτήματα το νέο μισθολόγιο, τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ένταξη των υγειονομικών στα βαρέα και επικίνδυνα επαγγέλματα και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ με αύξηση της χρηματοδοτησης.