Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, 2:19:35 μμ
Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 11:19

Λειτουργεί το θερμοκήπιο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στον Προφήτη Ηλία Κιλκίς: Ευχαριστήριο προς τους χορηγούς και τους υποστηρικτές

Εδώ και λίγους μήνες λειτουργεί το θερμοκήπιο του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης στην περιοχή του προφήτη Ηλία στο Κιλκίς.

Το σχετικό αγροτεμάχιο, έκτασης 580τ.μ.,  παραχώρησε ως προς τη χρήση κατά το 2019 το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για χρονικό διάστημα 13 ετών με δικαίωμα ανανέωσης αυτής για άλλα 10 έτη.

Ο εξοπλισμός του θερμοκηπίου, με χαλύβδινο σκελετό και διάφανο πολυκαρβουνικό και διαστάσεων Τουλάχιστον 7 μ (μήκος) Χ 8 μ (πλάτος) Χ 4 μ (ύψος), καθώς και η περίφραξη, μήκους περίπου 100 μέτρων, του αγροτεμαχίου χρηματοδοτήθηκαν από την Ελλάδα και την  Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) μέσω του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη οι ωφελούμενοι του φορέα, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δραστηριοποιήθηκαν φυτεύοντας διάφορα λαχανικά ασκούμενοι στις πρακτικές της καλλιέργειας και αναπτύσσοντας τις σχετικές δεξιότητες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Κιλκίς για την πολύτιμη βοήθειά τους σε θέματα που ανέκυψαν πριν τη λειτουργία του θερμοκηπίου. Επίσης ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον κύριο Τσαμπάζη Κώστα, ιδιοκτήτη φυτώριου στο Ηλιόλουστο Κιλκίς, ο οποίος μας προμήθευσε δωρεάν κηπευτικά και δεντράκια για να ξεκινήσουμε την παραγωγή μας καθώς τον κ.Καραϊτη Γιάννη για τις επιγραφές που κατασκεύασε αφιλοκερδώς για το θερμοκήπιο. Τέλος, ευχαριστούμε έναν συμπολίτη μας, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, για την προσφορά σε αρκετά κυβικά χαλικιού για την επίστρωση του εξωτερικού χώρου του θερμοκηπίου.