Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024, 6:09:54 πμ
Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008 09:04

«Λέσχη Ανάγνωσης» στο δήμο Γαλλικού

 Παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος «Στην σκιά της πεταλούδας» του Θεσσαλονικιού Ισίδωρου Ζουργού, με τη συμμετοχή και του ίδιου του συγγραφέα, αλλά και του Δημάρχου Γαλλικού, Γιώργου Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Ιουνίου στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών, στον Καμπάνη, από τη «Λέσχη Ανάγνωσης» του Δήμου Γα
Η «Λέσχη Ανάγνωσης» είναι στην ουσία μια ομάδα 10-12 φίλων που τους ενώνει η αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα. Μέλη της εκλεκτής αυτής παρέας είναι άντρες και γυναίκες, εκπαιδευτικοί μέχρι και νοικοκυρές, ενώ η ηλικία τους κυμαίνεται από 30 έως 60 και χρόνων.
Η δράση της «Λέσχης», που σημειωτέον αποτελεί την πρώτη Λέσχη Ανάγνωσης που δημιουργήθηκε στο νομό Κιλκίς τον Οκτώβριο του 2006, στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) που εδρεύει στην Αθήνα και έχει ως σκοπό τη προώθηση της ανάγνωσης στην Ελλάδα
Οι συναντήσεις της ομάδας πραγματοποιούνται μία φορά τον μήνα στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών στο Καμπάνη, που στήριξε από την πρώτη στιγμή τις προσπάθειες της Λέσχης, και ενίοτε φιλοξενούνται σε σπίτια των μελών της.
Σε κάθε συνάντηση προτείνεται και εν τέλει ορίζεται από κοινού ένα βιβλίο, που θα αποτελέσει το θέμα συζήτησης της επόμενης συγκέντρωσης. Βέβαια η ανάγνωση του δεν είναι καταναγκαστική, αφού οι αντιλήψεις, τα ενδιαφέροντα και οι απόψεις των συμμετεχόντων ποικίλουν, γεγονός που τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο τον ακολουθούμενο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Η συζήτηση κάθε φορά αναπτύσσεται σε παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Ο καθένας καταθέτει την άποψη του για το κείμενο, με βάση τις εμπειρίες και τα βιώματα του.
Mε σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και με ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα άμεσης συμμετοχής, η Λέσχη σκοπεύει να δημιουργήσει ιστοσελίδα στο internet. Στα άμεσα σχέδια της δε, είναι η πρόσκληση προς τον συγγραφέα και μαθηματικό Απόστολο Δοξιάδη, ώστε να παραστεί στο νομό μας, προς το τέλος της χρονιάς.