Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024, 2:04:34 πμ
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2008 08:00

Λίγοι, αλλά όπως πάντα παρόντες

Τα πλήθη δεν κατέρχονται πλέον στις διαδηλώσεις και σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο Κιλκίς ακόμα κι όταν οργανώνονται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα στο Εργατικό Κέντρο κατά παράδοση πλέον οι διαδηλώσεις γίνονται σε …γραφεία καθώς ο αριθμός των προσερχομένων είναι τόσο μικρός ώστε δεν καλύπτει ούτε το σύνολο των μελών των διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.


Φέτος βέβαια η διοίκηση του Εργατικού υπαναχώρησε από την αρχική απόφαση συμμετοχής, αλλά διαδήλωση δεν γίνεται ούτε με 10 άτομα που βρέθηκαν από την ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό κέντρο ούτε με 13 - όσα θα ήταν δηλαδή αν συμμετείχε και η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.
Επομένως η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εξατμίστηκε χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν απήργησε σημαντικός αριθμός υπαλλήλων. Στο δήμο Κιλκίς η απεργία προσέγγισε το 60%,  ενώ στο Νοσοκομείο Κιλκίς ξεπέρασε το 67%.

Λίγοι,
αλλά παρόντες
Στην Πλατεία Ειρήνης όμως όπου το ΠΑΜΕ οργανώνει κατά παράδοση τις δικές του κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι και νεολαίοι μπορεί να ήταν λίγοι - περί τα 50 άτομα- αλλά όπως πάντα παρόντες. Χαιρέτισε ο εκπρόσωπος των νέων του ΠΑΜε Νικ. Σίμος και μίλησε το μέλος της γραμματείας Κυριάκος Τατίδης προβάλλοντας τα αιτήματα των εργαζομένων..
Με τα πανό και τα συνθήματα οι διαδηλωτές διέσχισαν την 21η Ιουνίου και κατέληξαν στην πλατεία Δημαρχείου.