Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 9:53:21 πμ
Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2009 04:58

Μ. Τάταρη - Ευρ. Αρτόγλου διεκδικούν την προεδρία

Η παραίτηση του μέχρι πρό τινος προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργου Γεωργαντά δρομολογεί τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στον πρώτο τη τάξει επιστημονικό σύλλογο του νομού. Οι αρχαιρεσίες προκηρύχτηκαν για την Κυριακή 25 Οκτωβρίου και τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσουν δυο γυναίκες, η κ. Μαρία Τάταρη και η κ. Ευρώπη Αρτόγλου. Θα είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του συλλόγου που επικεφαλής του Δικηγορικού Συλλόγου θα τεθεί μια γυναίκα δικηγόρος, μετά την κ. Νικολέτα Κορωνίδου, που διετέλεσε πρόεδρος στην τριετία πριν τον κ. Γ. Γεωγαντά.


Πρόεδροι του ιδίου συλλόγου κατά καιρούς έχουν διατελέσει μέχρι σήμερα οι κ. Θ. Παυλίδης, Γ. Φλωρίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Αθανασιάδης, Νικολέτα Κορωνίδου και Γ. Γεωργαντάς.
Ο κ. Γεωργαντάς παραιτήθηκε ενόψει της καθόδου του ως υποψηφίου βουλέυτή με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας. Παρότι είχε την ευχέρεια να επανέλθει, επέμεινε στην παραίτησή του καθώς στρέφει πλέον το ενδιαφέρον του στην κεντρική πολιτική σκηνή και δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος και στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, τιμώντας μέχρι τότε το ρόλο που του επιφύλαξαν οι ψηφοφόροι,  αναδεικνύοντάς τον δεύτερο σε σταυρούς προτίμησης