Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 1:19:17 πμ
Τετάρτη, 28 Μαϊος 2008 13:50

Μαζικός αθλητισμός στο δήμο Ευρωπού

Ο Δήμος της Ευρωπού υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού  της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, σε άμεση συνεργασία με τον Υπεύθυνο των προγραμμάτων του νομού Κιλκίς, τον κ. Σάκη Σημαιοφορίδη. Προτεραιότητα δόθηκε στα τμήματα υποδομής ποδοσφαίρου και μπάσκετ,  σε στενή συνεργασία με τους συλλόγους της Ευρωπού, (ΣΕΛΕΥΚΟ & ΑΠΟΛΛΩΝ) και του Αγίου Πέτρου, (ΘΥΕΛΑ).

Εργάσθηκαν καθηγητές Φυσικής Αγωγής με τις αντίστοιχες ειδικότητες .Στα τμήματα ποδοσφαίρου εργάσθηκε ο κ. Μάκης Τσαπανίδης, με γνώσεις, διάθεση και μεράκι. Στον Άγιο Πέτρο η προσέλευση των παιδιών ήταν εντυπωσιακή, ανελλιπώς εκγυμνάζονταν τουλάχιστον τριάντα παιδιά  στο γήπεδο του χωριού.
Αντίστοιχο τμήμα ποδοσφαίρου λειτούργησε στην Ευρωπό με μικρότερη συμμετοχή παιδιών, αφού παράλληλα υπήρχαν τμήματα μπάσκετ και πάλης. Και εδώ η συμμετοχή κρίνεται ικανοποιητική.
Ο Δήμος φρόντισε να αγοράσει μπάλες ποδοσφαίρου και φανελάκια προπόνησης. Αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ήταν η συμμετοχή  του Δημοτικού Σχολείου του Αγίου Πέτρου στον τελικό των Δημοτικών σχολείων του ν. Κιλκίς,  όπου στα πέναλτι  χάθηκε η 1η θέση.
Στο μπάσκετ εργάσθηκε η καθηγήτρια κα Έλσα  Μποτζώρη, στο κλειστό γυμναστήριο της Ευρωπού  με τμήμα μπάσκετ παιδιών Α-Β-& Γ τάξεων του Δημοτικού σχολείου Ευρωπού, τμήμα κοριτσιών, τμήμα αγοριών  των Δ-Ε & ΣΤ τάξεων. Παρά τη δυσκολία που υπήρχε με τις ώρες, τις καιρικές συνθήκες και τις πολλές υποχρεώσεις των παιδιών, εντούτοις στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν γονείς και μαθητές.
Εντυπωσιακή ήταν η πορεία της ομάδας μπάσκετ στο σχολικό πρωτάθλημα του δημοτικού σχολείου της Ευρωπού. Στα τμήματα αυτά προσφέρθηκαν μπάλες και φανελάκια προπόνησης.
Τέλος, στην Ευρωπό και στο Πολύπετρο λειτούργησαν τμήματα γυναικών με υπεύθυνη την καθηγήτρια Φ.Α κα  Κατερίνα Κούπανη. Οι κυρίες προμηθεύτηκαν αλτηράκια και ατομικά στρώματα, ενώ η συμμετοχή ήταν τακτική.
Τα προγράμματα έφτασαν στο τέλος τους, οι γυμναστές εργάσθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, κρύο, βροχές και χιόνια, τα παιδιά χάρηκαν, οι γυναίκες  έδωσαν μια πινελιά ποιότητας στη ζωή τους.
Κι όμως, όχι μόνο είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι από  την πολιτεία, τη Γ.Γ. Αθλητισμού, αλλά ούτε καν το γραφειοκρατικό μέρος έχει λυθεί. Πως λοιπόν θα προχωρήσει ο αθλητισμός, πως θα δημιουργήσουμε υποδομή, με τι διάθεση θα εργασθεί ο Γυμναστής;  Έτσι εξηγείται η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους αδιόριστους Γυμναστές. Δεν  θέλουν να εργασθούν στα προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού.
Αν η πολιτεία θέλει να υποστηρίξει το θεσμό θα πρέπει να πληρώνει τους εργαζόμενους, αλλιώς ο μαζικός αθλητισμός θα παραμείνει κενό γράμμα. Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να δουν το πρόβλημα και να ενεργήσουν αναλόγως.