Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 7:13:40 μμ
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2010 14:29

Με 300 τρακτέρ απέκλεισαν Δοϊράνη και Ευζώνους

Με εξάωρο αποκλεισμό των συνόρων στους σταθμούς Ευζώνων και Δοϊράνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του νομού διεκδικώντας σειρά αιτημάτων οικονομικού κυρίως χαρακτήρα, όπως έχουν εκτεθεί επανειλημμένα. Στους Ευζώνους παρατάχθηκαν περί τα 150 τρακτέρ με αγρότες από την περιοχή Πολυκάστρου και Παιονίας, οι οποίοι συγκρότησαν συντονιστική επιτροπή του αγώνα τους. Οι διαμαρτυρόμενοι αποκλείουν κάθε μέρα και στις ώρες 12.οο- 15.οο και 18.οο-21.οο την κίνηση από και προς την ΠΓΔΜ.
Στη Δοϊράνη ισάριθμα τρακτέρ παρατάχθηκαν στον τελωνειακό σταθμό και διακόπτουν την συγκοινωνία με την ΠΓΔΜ καθημερινά και κατά τις ώρες 12.οο-16.οο και 18.οο-24.οο.
Από την Κυριακή που παρατάχθηκαν στα σύνορα δεν έχει αλλάξει σε τίποτα με την επικοινωνία των αγροτών με την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Και όπως καταγγέλλουν, στο έλλειμμα ουσιαστικής επικοινωνίας ήρθε να προστεθεί η μεθοδευμένη προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να διασπάσει τους αγρότες και τον αγώνα τους με επιλεκτική πρόσκληση αγροτοσυνδικαλιστών σε τραπέζια διαλόγου.
Μια πολιτική βεβαίως που εκθέτει και την ποιότητα και τη σκοπιμότητα της διαβούλευσης.