Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, 7:16:21 μμ
etpa
Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 20:30

Με εννιά ασθενείς η Μονάδα covid στην Τρίτη Πτέρυγα του νοσοκομείου Κιλκίς. Σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι

Συντάκτης:

Η θεαματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στο ν. Κιλκίς την περασμένη εβδομάδα δεν απέδωσε, ευτυχώς, ανάλογους σε αριθμό ασθενείς. Ή τουλάχιστον δεν απέδωσε ακόμα. Την εβδομάδα από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 150 κρούσματα όπως ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.


Ο αριθμός αυτός των θετικών στο κορονοΪό τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο κύμα ήταν αρκετός για να γεμίσει με ασθενείς το Νοσοκομείο Κιλκίς, ωστόσο στο τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι σαφώς ηπιότερες οι συνέπειες.
Στο Νοσοκομείο και στη Β’ Μονάδα κορονοϊού που δημιουργήθηκε από τον Αύγουστο νοσηλεύονταν το μεσημέρι της Δευτέρας εννέα ασθενείς, σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι.
Η εν λόγω μονάδα χωροθετήθηκε στην Τρίτη Πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς και έχει μέγιστη δύναμη μέχρι 20 κλινών σε τρεις θαλάμους (τρεις μονόκλινους, έξι δίκλινους και έναν τρίκλινο, με δυνατότητα ανάπτυξης άλλων δυο κλινών)
Στην Α’ Μονάδα κορονοϊού, πάντα στην Τρίτη Πτέρυγα, προβλέπεται η βραχεία νοσηλεία των ύποπτων περιστατικών. Το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν πέντε.
Ο σχεδιασμός είναι να αντιμετωπιστεί το τέταρτο κύμα στο Κιλκίς και στο βαθμό που ο αριθμός των ασθενών δεν θα ξεπεράσει αισθητά τους 20.
Αν ό μη γένοιτο ξεφύγει σε βαθμό που δεν θα είναι σε θέση η Θεσσαλονίκη να φιλοξενήσει κάποιους από τους ασθενείς τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να ανοίξει μια από τις μεγάλες κλινικές του Νοσοκομείου, όπως π.χ. η Ορθοπεδική, η οποία μάλιστα χρησιμοποιήθηκε στο δεύτερο και τρίτο κύμα και φαντάζει ως η πιθανότερη και πάλι επιλογή