Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024, 3:22:53 μμ
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:28

Με κομματικά κριτήρια οι μεταθέσεις αστυνομικ

Σε σχέση με τις πρόσφατες μεταθέσεις αστυνομικών που έχουν πραγματοποιηθεί σε ορισμένα Αστυνομικά Τμήματα του νομού μας και τα παράπονα που διατυπώθηκαν από μετατιθέμενους αστυνομικούς αναφορικά με τις ανωτέρω μεταθέσεις-μετακινήσεις, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ καταγγέλει  τις μεταθέσεις ως γενόμενες με κομματικά κριτήρια επισημαίνοντας τα παρακάτω:
Τα κριτήρια μιας μετάθεσης πρέπει να ορίζονται με βάση υπηρεσιακές ανάγκες, να είναι αξιοκρατικές και γίνονται ανεξάρτητα διαφόρων κομματικών σκοπιμοτήτων.

 Οι αστυνομικοί είναι στην υπηρεσία του Ελληνικού λαού χωρίς να ξεχωρίζουν σε ημέτερους και μη και οι μεταθέσεις τους πρέπει να πραγματοποιούνται πάντα με γνώμονα το υπηρεσιακό και μόνο συμφέρον.
Επειδή η κομματική ιδιότητα δεν προσφέρει τίποτα στο αστυνομικό λειτούργημα αλλά μόνο διχάζει τους αστυνομικούς καλό είναι να μην αποτελεί κριτήριο μετάθεσης.
Σε διαφορετική περίπτωση και όταν μάλιστα επικρατούν τέτοιες πρακτικές το πρόβλημα θα οξύνεται με συνέπεια την κομματικοποίηση και τον διχασμό του Αστυνομικού Σώματος.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Κιλκίς, κατανοώντας την αγωνία, την πικρία και την γενόμενη αδικία σε βάρος των προσφάτως μετατιθεμένων αστυνομικών, δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα τους στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην δοκιμασία αυτών αλλά και των οικογενειών τους.