Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, 6:09:22 μμ
Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010 07:55

Με όρεξη για προσφορά οι συνταξιούχοι υπάλληλοι

«Είμαστε το πλέον παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, από εμάς περιμένουν πολλοί…Και είμαστε διαθέσιμοι να μας αξιοποιήσουν…»
Ο Στράτος Ξηρουδάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων ν. Κιλκίς επικεφαλής σχεδόν σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου που μας επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης δεν παραδοξολογούσε. Κι ας φάνταζε λίγο υπερβολική η εκτίμησή του. «Από εμάς περιμένουν από τη σύνταξή μας, ενίσχυση πολλοί. Κι εμείς έχουμε και χρόνο και πείρα και γνώσεις ώστε να βοηθήσουμε όπου και όποτε μας ζητηθεί» εξήγησε.


Η «εισβολή» της διοίκησης των συνταξιούχων ήταν προγραμματισμένη, Το συμβούλιο του νεοσύστατου συλλόγου - είναι ο τελευταίος σύλλογος συνταξιούχων στην Ελλάδα και οι εκλογές για την ανάδειξη της πρώτης διοίκησης έγιναν στις 11 Οκτωβρίου- απαρτίζεται από τους Στράτο Ξηρουδάκη πρόεδρο, Νίκο Κελίδη αντιπρόεδρο, Νίκο Σερασκέρη γ. γραμματέα, Ευριπίδη Παπαδόπουλο ταμία, Παντελή Σαμουργιανίδη ειδικό γραμματέα, Κώστα Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Πάγκο μέλη.
Απουσίαζαν από την επίσκεψη για προσωπικούς λόγους ο Νίκος Κελίδης και ο Κώστας Παπαδόπουλος.
Σχεδόν με όλους γνωριζόμαστε καθώς αποτελούν επίλεκτα μέλη της κιλκισιακής κοινωνίας, με συμμετοχή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής της πόλης και του νομού.
Την ίδια και μεγαλύτερη ενεργητικότητα δείχνουν τώρα, παρότι συνταξιούχοι, με την ενασχόλησή τους στη διοίκηση του συλλόγου.
Μας ενημέρωσαν για τις μέχρι τώρα ενέργειές τους κυρίως με τη συγκρότηση του συλλόγου και το «στήσιμο» των γραφείων. Αποτελούν μια φιλόξενη «γωνιά» σε ένα σημείο «πέρασμα» - απέναντι από την φοιτητική λέσχη, στο παζάρι του Κιλκίς - και παρότι τυπικά είναι ανοιχτά τα γραφεία δυο ημέρες την εβδομάδα, συνήθως είναι ανοιχτά καθημερινά. Προσφέρεται και καφές, φιλική κουβέντα, ανθρώπινη επαφή και ζεστασιά..
«Αυτός είναι ο μεγάλος μας σκοπός.. Να προσφέρουμε στα μέλη μας τη δυνατότητα να βρίσκονται, να συζητούν, να έχουμε παρέα, να οργανώνουμε εκδηλώσεις, εκδρομές, χορούς…» δηλώνει ο Στράτος Ξηρουδάκης.
Ήταν μια επίσκεψη γνωριμίας που σκοπό είχε να κάνει ευρύτερα γνωστή την ύπαρξη και λειτουργία του συλλόγου που τώρα έχει πάνω από 90 μέλη και η διοίκηση φιλοδοξεί πολύ σύντομα να αυξήσει τα μέλη σε 150.
Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε μετά πολλής χαράς ότι κάθε δράση και πρωτοβουλία του συλλόγου θα τυγχάνει της ευρύτερης δυνατής προβολής. Τους ξεναγήσαμε εξάλλου και στα γραφεία των εφημερίδων και στις εγκαταστάσεις του τυπογραφείου μας, ενημερώνοντάς τους για όλες τις φάσεις εκτύπωσης των εφημερίδων και των λοιπών εντύπων.
Και κάτι μας λέει - γνωρίζοντας τους ανθρώπους που συγκροτούν τη διοίκηση- πως ετούτος ο σύλλογος δεν θα είναι ιδιαίτερα …αθόρυβος.