Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2024, 3:48:25 πμ
Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2007 07:08

Με υψηλή τεχνολογία και ποιότητα πουλάνε ασανσέρ στην Αγγλία

 Μέσα σε εφτά χρόνια ο Σταύρος Σταυρόπουλος, ο 50χρονος Ναυπηγός του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, κατόρθωσε να στήσει, μαζί με τους συνεργάτες του - μια ομάδα τεχνικών ανελκυστήρων  -  μια από τις ισχυρότερες βιομηχανίες κατασκευής ανελκυστήρων στην χώρα μας, την Doppler . Ένα από τα διαμάντια της βιομηχανίας της Βόρειας Ελλάδας, όπως χαρακτηρίστηκε πρόσφατα από έγκυρους οικονομικούς οργανισμούς.  
Προίκα του ντόπιου επιστήμονα - επενδυτή η αγάπη του για τον τόπο του, η επιστημονική του γνώση και οι εμπειρίες μιας 18χρονης προϋπηρεσίας στον χώρο της κατασκευής ανελκυστήρων.
Τον Φεβρουάριο του 2000 λοιπόν δημιουργήθηκε η Doppler σε κτήριο επιφάνειας 4.500 τ.μ. στο Βιοτεχνικό Πάρκο Πολυκάστρου. Και ύστερα από θυελλώδη ανοδική πορεία μέσα σε έξι μόλις χρόνια διπλασίασε το μέγεθός της. Τον Ιούλιο του 2006 η Doppler επεκτάθηκε με νέα επένδυση σε κτήριο συνολικής επιφάνειας 9.500 τ.μ. και φυσικά με ανάλογη επέκταση και εμπλουτισμό του κεφαλαιουχικού της εξοπλισμού.
Είναι περιττό να αναφέρουμε ποια μηχανήματα είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν, αφού είναι θέμα των ειδικών. Το αποτέλεσμα εξάλλου «μιλάει» από μόνο του.
Σήμερα ο ισχυρότερος πελάτης της κιλκισιακής βιομηχανίας είναι η απαιτητική αγορά της Αγγλίας. Η παραγωγή της Doppler  απορροφάται κατά 65% από την εσωτερική αγορά και κατά το υπόλοιπο 35% που συνεχώς όμως διευρύνεται, από την εξωτερική. Πελάτες αναφοράς των προϊόντων της στο εσωτερικό, μεταξύ άλλων, το Αεροδρόμιο Μακεδονίας, ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος της Αθήνας,
Η Αγγλία κατέχει το 20% και το υπόλοιπο ποσοστό των πωλήσεων κατευθύνεται μέσω αντιπροσώπων της σε Δανία, Σλοβενία, Βέλγιο, Σερβία, Ουκρανία, Μάλτα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία και στην Κύπρο. Και έπεται συνέχεια καθώς η ποιότητα και η μεγάλη γκάμα των τελικών της προϊόντων εξωθούν μια ήδη εξωστρεφή βιομηχανία σε περαιτέρω επέκταση του δικτύου της στις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Λιθουανίας, Λετονίας, Εσθονίας,

Τι κατασκευάζει η Doppler;
Ανελκυστήρες υψηλής ποιότητας και υψηλής αισθητικής που συγχρόνως πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης  κατασκευάζει η εταιρεία. Συγκεκριμένα στη γκάμα των προϊόντων της περιλαμβάνονται:
- Υδραυλικοί ανελκυστήρες με  μηχανοστάσιο
-Υδραυλικοί ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο
-Μηχανικό ανελκυστήρες με μηχανοστάσιο
-Μηχανικοί ανελκυστήρες χωρίς μηχανοστάσιο
-Υδραυλικός οικιακός ανελκυστήρας με φρέαρ αλουμινίου
- Υδραυλικός μηχανισμός ανύψωσης φορτίων

Η πορεία με αριθμούς
Η εντυπωσιακά αυξητική πορείας της επιχείρησης καταδεικνύεται με τον πλέον εύγλωττο τρόπο από την πορεία δυο κρίσιμων δεικτών. Του αριθμού των εργαζομένων και των συνολικών πωλήσεων από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας μέχρι φέτος (τα στοιχεία του 2007 δεν έχουν οριστικοποιηθεί)
Ιδού οι δυο πίνακες από τη ανάγνωση των οποίων φανερώνεται η δυναμική της Doppler.

Στο Χρηματιστήριο
Εξάλλου η πορεία της στην ποιότητα, στις εξαγωγές και στην διαρκή άνοδο των πωλήσεων και των κερδών της - φέτος τα προ φόρων κέρδη αγγίζουν τα 3.000.000 ευρώ- την οδηγούν πλέον στην Εναλλακτική Αγορά  του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Τα παραπάνω  χαρακτηριστικά  έστρεψαν πάνω της το ενδιαφέρον επενδυτικών κεφαλαίων και ήδη η Τράπεζα Αττικής δια της «Attica Ventures» ήρθε σε συμφωνία  με την Doppler αγοράζοντας το 12% των μετοχών της έναντι 2.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για μοντέρνο τρόπο χρηματοδότησης, άγνωστο ακόμα σε πολλές επιχειρήσεις, αλλά διαδεδομένο στις ανεπτυγμένες οικονομίες και αγορές.
Η εισαγωγή της Doppler στο Χρηματιστήριο συνοδεύεται από αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 10.000.000 ευρώ μέσω δημόσιας εγγραφής στο α’ εξάμηνο του 2008.
Η Doppler ανοίγει πλέον τα «φτερά της». Η ποιότητα των προϊόντων της την καθιστά ανταγωνιστική και στις δυσκολότερες αγορές της Ευρώπης. Με επάρκεια κεφαλαίων  μπορεί πλέον να διαχειριστεί την πολιτική της σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Είναι η νέα πρόκληση για τον Σταύρο Σταυρόπουλο από το Πολύκαστρο που απόδειξε πως όντας ναυπηγός τα καταφέρνει ακόμα καλύτερα στη στεριά και στον αέρα κατασκευάζοντας ασανσέρ που διαφημίζουν το όνομα της Doppler και του Κιλκίς σε όλο τον κόσμο.